Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Słaby ręczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wymieniłem tarcze i klocki na tylnej osi hamulec nożny jest ok ale ręczny troche słaby tzw. kola sie nie blokują na asfalcie klocki i tarcze już dotarłem ale ten ręczny mnie martwi ;(

Opublikowano

Sprawdź, czy linki dobrze siedzą na cięgnach. Jeżeli przy tym pracują bez problemu w pancerzach, to powinieneś mieć dodatkową regulację pod dźwignią hamulca ręcznego, ewentualnie przy cięgnach (przy kołach).

Niestety nigdy w Audi tego nie robiłem, także dokładniej nie pomogę.

Opublikowano

Z tego co wiem to przy ręcznym nic niema a przy kołach to już chyba trzeba sie dobrze znać żeby równo oba koła zrobić a po za tym to jedno koło trochę ociera delikatnie ale jednak więc raczej nie da rady a może to wina tarcz

Opublikowano

Witam panowie.

Mam podobny problem, wymieniłem tarcze i klocki. Ciagle na docieraniu ale ręczny lipa straszna. Czy to się dotrze po kilkuset kilometrach czy trzeba coś regulować? Przed wymiana było lepiej !!!

Opublikowano

to i ja sie przylacze.. bo wymienialem tarcze i klocki w czerwcu.. i reczny tez slabo lapie.. to znaczy lapie ale musze reczny podciagnac bardzo wysoko(az podlokietnik podnosi sie).. myslalem ze jak sie wszystko dotrze to bedzie dobrze.. a tu lipa.. slyszalem ze automatycznie sie podciaga.. ale nic takiego sie nie zrobilo..

Opublikowano

w tunelu pod samochodem pod oslona metalowa jest regulacja