wiury Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Witam wszystkich. Przeczytałm wszystkie wątkina temat centralnego zamka ale nic nie znalazłem podobnego do mojego problemu.Mianowicie: Centralny działa w porządku kiedy jest przekręcona stacyjka w pozycję zapłon (otwiera i zamyka bez żadnego problem, oczywiście wciskając rygiel). Jak wyjmę kluczyk ze stacyjki zaczynają się probemy często nie działa wogóle centralny (czyli nie zamyka nic) a ostatnio jak próbuję go zamknąć kluczykiem to zaczyna otwierać i zamykać, i tak może cały czas aż nie właczę zapłonu.POpmpkę sprawdzałem i była przelutowana, światełko wewnętrzne świeci(znaczy się jak wyjme kluczyk ,wysiadę i zamknę drzwi to od razu gaśnie i wtedy centralny nie działa).Ale najgorsze jest to ciągłe zamykanie i otwieranie bo nie moge wcale go zamknąć.Teraz wyjąłem bezpiecznik i już nie mam centralnego ale pzrecież tak nie może być. Dodam ze wszystko zaczeło się niedawno jak przyszły chłodne i deszczowe dni. Dziwi mnie jedno że latem też pada deszcz i nic takiego się nie działo. Może ktoś miał coś podobnego i wie gdzie szukać przyczyny?
_Solar_ Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 moze pompka cod centralnego dostała wilgoci i warjuje.Próbowałeś podmienić pompke z kims innym...Zobacz moze akurat padła
wiury Opublikowano 21 Października 2009 Autor Opublikowano 21 Października 2009 Witam. Pompki nie podmieniałem, ale w sobotę była wyjęta, wysuszona i uszczelniona silikonem więc nie powinno być wilgoci wewnątrz pompki
_Solar_ Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 mimo tego ze została wysuszona to minimalne korzyści jej zalania mogły spowodować że pompka zwariowała i suszenie nic nie pomoże...spróbuj podmienić pompkę od kogoś innego...jeśli to nic nie pomoże będziemy myśleć dalej co może być przyczyną
wiury Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam. NIe mam bardzo z kim podmienić pompki, a poza tym jest ona bardzo nietypowa i nawet na Allegro nie ma takiej jak ja mam. Jedno mnie zastanawia, ze jeśli była by zepsuta to nawet po właczeniu zapłonu by nie działała, a ona tylko warjuje gdy jest wyłączony zapłon. Poprostu po zamknięciu chwile pomyśli i zaczyna twierać i zamykać, a jak załaczę zapłon to jest wszystko w porządku. [br]Dopisany: 26 Październik 2009, 20:17_________________________________________________Witam. W oczekiwaniu na podmienienie pompki wyjąłem bezpiecznik n6 (taki mały) od centralnego i jak dotąd nic nie działało, ale dzisiaj zaczął centralny działac bez bezpiecznika.Czy to możliwe?Czy jest jeszcze jakiś inny bezpiecznik?
_Solar_ Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 tutaj mozesz sprawdzic bezpieczniki http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/opis_bezpiecznikow-t7319.0.html
Rekomendowane odpowiedzi