Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Nie działa NAVI z CD Teleatlas Polska Czech Republic 2008 2009 TravelPilot DX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o pomoc w zainstalowaniu nawigacji Fis - obecna jest po niemiecku, mapy także.

Ręce mi opadają. Szukałem wątku na forum, znalazłem jedynie linki do programu, ale zgrany na cd poprawnie nie działa. Najpierw próbowałem

Blaupunkt.Teleatlas.Tschechien.Polen.DX.2009-2010 - dostałem informację, że "to nie płyta DX" , potem zgrałem na cd nawigację jak w temacie

i tym razem, że "niewłaściwy cd-rom" itp. Po prostu nie czyta.

Płytę wypalam normalnie, jak inne jako cd-r , wrzucam do odtwarzacza w aucie i po włączeniu nav jej nie czyta (nie obsługuje ..) co robię źle?

Może ten program jest nowszy niż techniczne uwarunkowania?

Proszę o pomoc...

Opublikowano

Czyli masz nawigacje w FIS. Do tego wystarczy nagrać płytkę CD z navi DX 2009/2010 i, jeśli poprawnie nagrałeś, z użyciem profilu nagrywania CloneCD, to musi hulać. :hi:

Opublikowano

Czyli masz nawigacje w FIS. Do tego wystarczy nagrać płytkę CD z navi DX 2009/2010 i, jeśli poprawnie nagrałeś, z użyciem profilu nagrywania CloneCD, to musi hulać. :hi:

no i dodam jeszcze że czasem warto wypalić to na kilku różnych hipermarketowych płytkach (różne kolory warstwy nagrywania) i sprawdzić... ale profil clonecd to podstawa

Opublikowano

właśnie to miałem pisac, clone cd i profil ktory jest zazwyczaj dołączony do map przy sciaganiu.... probowales?

Opublikowano

profil to podstawa ... i sprawny CD-RW

Opublikowano
  • Autor

dziękuję. spróbuję. jestem informatykiem i nagranie płyty to pestka. Tak, nagrywałem przez clone cd płytkę mediatech .... ale z prędkością maksymalną 48x a słyszałem, że trzeba 1x najwolniej więc popróbuję - nagram na cdrw i nagram na cd-r różnych, i dam znać jutro ;)

Opublikowano

Też walczyłem kiedyś z tym problemem. i niestety nie rozwiązałem i dałem spokój. jak się coś dowiesz to daj znać ;]

Opublikowano

ja dzisiaj nagralem sobie własnie ta mape, i wszystko hula pięknie, tyle że mam B6 ale wątpie żeby w tej navi była to wielka różnica, dodam że mam komunikaty no i calego lektora po polsku :)

Opublikowano

dodam że mam komunikaty no i calego lektora po polsku :)

bartezzx całe menu navi masz polish tylko po wsadzeniu tej płytki?

Opublikowano
  • Autor

Więc tak: nagrałem CD-R Datex (taka zielona) z prędkością 1x przez Clone CD.Nagrałem dokładnie tę mapę: Blaupunkt.Teleatlas.Tschechien.Polen.DX.2009-2010 no i .. ? I wszystko ok. Mam nawigację z mapą polski. Płytkę odczytał i jest git :)

Problem jest jeden. Nie ma lektora polskiego. W ustawieniach wybrałem tylko *eng, więc jeśli ktoś wie jaka ma być z lektorem pl albo jak ustawić - bo w ustawieniach nie ma języka pl, niech napisze, thx :)

Opublikowano

<b>saintos</b> źle napisałem, miało być że menu mam po ENG a lektora po PL

Opublikowano

mkosinski... temat był...

najpierw wsadzasz płytę 2008/2009... ustawiasz angielski metryczny i masz polskiego lektora...

później wsadzasz płytę 2009/2010... i nie wolno Ci nic robić... masz lektora z poprzedniej płyty

:hi:

Opublikowano
  • Autor

aaa, tak spróbuję, szukałem w ustawieniach polskiego, ale nie było ... ustawię ten metryczny, zobaczę... :)

Opublikowano

aaa, tak spróbuję, szukałem w ustawieniach polskiego, ale nie było ... ustawię ten metryczny, zobaczę... :)

jak ustawisz na płycie 2009/2010 to i tak nic nie da... czeka Cię wypalenie 2008/2009 bo tam jest lektor.

Opublikowano

witac :)

takie jeszcze jedno pytanko.. czy nagrywajac clone cd trzeba robic obraz plyty ? jak to wypalic zeby bylo dobrze ?

pozdrawiam

i jeszcze.. czy trzeba rozpakowac wszystkie cztery pliki i wypalic je (sa takie same)

Opublikowano

obraz juz masz po sciagnieciu plikow. Za pomoca CloneCD nagrywasz ten obraz na plycie. Koniecznie za pomoca profilu CloneCD dolaczonego do tego obrazu.

Opublikowano

i tak zrobilem ale, zapisalem tylko jeden plik [part1] ( chyba ze trzeba wszystkie), wsadzilem do navi i wszystko gra:) tzn moze tak mi sie wydaje, nie ma polskiego lektora ...

pozdrawiam

Opublikowano

To może ja się podepnę w imieniu kolegi.

Chodzi o Teleatlas Polska Czech republic 2009-2010 TravelPilot DX z polskim lektorem. U mnie, BNS 4.1 samochód z 2005, działa. Zrobiłem w ten sposób, że wsadziłem 2007-2008, ustawiłem angielski metryczny, następnie wsadziłem płytkę 2009-2010 i działa mi bez problemów włącznie z polskim lektorem. U kolegi natomiast, BNS 5 samochód z 2007, obydwie płytki (które działają u mnie) powodują pojawienie się komunikatu "CD Failure".

Wiecie jaka może być przyczyna? Może BNS 5 wogóle nie obsługuje takich płytek? Może potrzebuje inny rodzaj płytek z nawigacją?

pzdr

S

Opublikowano

no trzeba troche pokonbinowac z nagrywaniem :) ale udaje sie

najlepsza nagrywarka to stare LG :)

Opublikowano

no trzeba troche pokonbinowac z nagrywaniem :) ale udaje sie

najlepsza nagrywarka to stare LG :)

mam rozumieć, że problem leży po stronie nagrywarki a nie samej navi czy wersji softu?

dziwne tylko, że u mnie te płytki działają a u kolegi nie, ta sama płytka, nagrana właśnie na starej LG (ponad 2 lata)