wokar1 Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 spotkał się ktoś z problemem jak w temacie? centralka w ogóle nie widzi pilotów, zamyka auto z kluczyka centralny rygluje i otwiera wszystkie drzwi, alarm się uzbraja, natomiast sterowanie z pilota nie działa, dodam tylko że inna centralka w innym samochodzie rozpoznaje kluczyki, co mogło paść w niej? czy to są elementy wymienne częściowo czy trzeba wymienić całość?
iwadrian Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 No właśnie. taki sam problem jest w b7 mojego kolegi. Moduł komfortu nie odczytuje fal z pilotów. Czy padł moduł, czy może czujka odczytująca sygnał. przy próbie ponownego kodowania pilotów vagiem zero reakcji.
domjenick Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 jesli na innym aucie "widzi" piloty-problemu szukac w module komfortu[br]Dopisany: 18 Styczeń 2010, 00:03_________________________________________________a na vagu,przy naciskaniu kazdego przycisku nie ma reakcji?
iwadrian Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Na vagu nie ma reakcji. Próbowaliśmy kolegi kluczyk na moim aucie i mój kluczyk na jego aucie ale brak reakcji w każdej próbie (tylko mój kluczyk na moim pokazuje o.k co oczywiste jest) Mało prawdopodobne aby mu padł moduł i kluczyk na raz. Możliwe, że nasze piloty chodzą na różnych częstotliwościach (moje b6 jego b7). pokombinujemy jeszcze z innym pilotem od b7 aby mieć pewność gdzie leży przyczyna.
Rekomendowane odpowiedzi