turdzi Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 heh no szkoda bo tyle pytan bylo do ciebie , ale najwazniejesz ze jestes z powrotem
jaro4444 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Turdzi w miarę mozliwości i wiedzy już służę pomocą
turdzi Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 hehe no to zaczynamy ................ wiec wracaja do wykresu to porownywalem twoj ( w sumie to traktoje go troszje jak wzorzec i kolegi yatkha ktory wydaje mi sie bardzo ladny.Mimio DPF wstaje bardzo ladnie momentu ma od groma wiec ja wiem czy wywalenie tego DPF cos by tu dalo ? Moze troszke wiecej kunikow na gorze wiec nie wiem czy byl by sen tak rzezbic tymbradziej ze jest z tym od groma zabawy.
jaro4444 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Przy modach rzędu ok. 200 KM raczej sensu nie ma. Powyżej tak, szczególnie na BT. Do BT znów piezowtryski Siemensa mają za słabą wydajnośc. Więc BRD dłubac należy na ok 200 KM i jeździc . No chyba, że DPF jest zapchany na stałe i nie regeneruje się dobrze. To wówczas zamiast inwestowac w nowy należy po prostu mu podziękowac.
siemian Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Gadałem z chłopakami z CompSportu na temat wywalenia kata (u mnie nie ma DPFa) i powiedzieli że dopuki się nic nie dzieje to nie ma sensu tego wycinać bo nic to nie da. Sens by to miało gdyby kat był przytkany ale przy mojej jezdzie przypuszczają że wygląda jak nóweczka :decayed:. To samo mi powiedzieli na temat DPFa. Jeśli się jezdzi dość dynamicznie to nie powinien stanowić on problemu.
jaro4444 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Siemian z tym katem to tak nie do końca. Przeciwciśnienie przed katem osłabia osiągi, powoduje zrost EGT na turbo i późniejsze wstawanie suszarki. Sprawdziłem na włsnej skórze w Leonie - turbo staje wcześniej o ok. 200 obr, moc wzrosła o 7-8 KM (kat miał niecałe 100 kkm). Za to odgłos z rury taki, że słyszysz świst łopatek jak nie ma kata
siemian Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 no to będe się musiał nad tym zastanowić.Widocznie chłopakom się poprostu nie chciało tego robić... A powiedz mi jak wygląda sprawa z sondami? Trzeba coś przestawiać w sterowniku? I czy po wywaleniu kata potrzebna jest korekta programu?
Flyer Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Po wywaleniu kata nic nie robisz Ja zrobilem to zaraz po zmianie T i programu :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi