Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jak wywalić HIDy???

Gość Mr. Axe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masz ori zenona czy hidy? :cool1:

Opublikowano

No co wywalasz przetwornice i żarniki, podłączasz żarówke pod ori kostke i juz

Opublikowano

masz ori zenona czy hidy? :cool1:

Hidy

No co wywalasz przetwornice i żarniki, podłączasz żarówke pod ori kostke i juz

jaką kostkę??? Pokaż? :naughty:

Opublikowano

Jest kostka z fabrycznej instalacji która jest teraz podłączona pod żarnik - brązowa lub inny kolor, odlaczasz zarnik i wkladasz w kostke zarowke, chyba ze ktos ucinal przewody i robil na krotko :wallbash::naughty:

Opublikowano

kostkę która obecnie jest podłączona do przetwornicy, a normalnie jest od h7,,,,,,,,,,,,,,,a reszta jak koledzy wyżej napisali...............[br]Dopisany: 28 Październik 2009, 22:11_________________________________________________

Jest kostka z fabrycznej instalacji która jest teraz podłączona pod żarnik - brązowa lub inny kolor, odlaczasz zarnik i wkladasz w kostke zarowke, chyba ze ktos ucinal przewody i robil na krotko :wallbash::naughty:

he byłeś szybszy. :hi:

Opublikowano

a i jeszcze nie wiem czemu poprzedni właściciel tak zamostował hidy że postojówki nie świecą a żarówki są. Chy ba bez elektryka się nie obedzie

Opublikowano

a i jeszcze nie wiem czemu poprzedni właściciel tak zamostował hidy że postojówki nie świecą a żarówki są. Chy ba bez elektryka się nie obedzie

Po co Ci elektryk jak tam tylko masz na wtyk wszystko, jedno wyciagasz, zarowke wkladasz, co do postojowek moze sa odlaczone albo spalone ? :gwizdanie:

Opublikowano

Dobra jutro sam podziałam....a gniazdo w lampie jest to samo? w sensie od żarnika od hidów i od zwykłej żarówy?

Opublikowano

Dobra jutro sam podziałam....a gniazdo w lampie jest to samo? w sensie od żarnika od hidów i od zwykłej żarówy?

to samo od przetwornicy do żarówki jest to samo gniazdo

Opublikowano

Jest jeszcze jeden dinks :kox:

pogrzebałem troszku przy tych kostkach i prawa lampa świeci (była kostka opruszana i załatwiłem to kawałkiem taśmy)

a co do lewej strony przy przekręcaniu włącznika świateł lampa zamiast się włączyć przez sekund zabuczy( bzyknie) tak że to słychać przy otwartej klapie przedniej. Kurde czyżby to był żarnik kolejny felerny?

Opublikowano

Kurde czyżby to był żarnik kolejny felerny?

Albo przetwornica walnieta ?

Opublikowano

jeżeli zabzyczy to przetwornica chodzi... masz cyfrowe przetwornice z jakąś diodą wskazującą jej stan lub coś? :cool1:

Opublikowano

Przetwornica zawsze (często) bzyczy.. mi się wydaje :mysli:

A Ja mam pytanie z innej beczki. Jak podpiąłeś żarnik Philipsa do zestawu HID ? :mysli:

O ile dobrze kojarzę, to HID-owe zestawy miały żarnik połączony bezpośrednio z kablem, który wpinało się do przetwornicy..

Opublikowano

Dobrze kojarzysz Nosfer :naughty:

Opublikowano

to w takim razie może ja mam ori?

Ja się nie znam ni cholery, zrobie zdjęcia przetwornicy i kabli i wstawie

]apropo philipsa to ja mam normalne gniazdo na żarnik a nie na krótko :kwasny:

Opublikowano

to w takim razie może ja mam ori?

Ja się nie znam ni cholery, zrobie zdjęcia przetwornicy i kabli i wstawie

]apropo philipsa to ja mam normalne gniazdo na żarnik a nie na krótko :kwasny:

Jakie masz mocowanie na żarnik ? Masz taką metalową cewkę, którą zapinasz na żarnik ?

Czy coś w ten deseń:

zestaw-ksenonowy-hid-z-z_376.jpg

Opublikowano

mam coś prawie identycznego jak ta cewka a przetwornice mam schowaną pod lampą :cool1:

Opublikowano

mam coś prawie identycznego jak ta cewka a przetwornice mam schowaną pod lampą :cool1:

Prawie identycznego jak jaka cewka, na zdjęciu są Hidy. :wink4:

To co zapinasz na żarnik to taka metalowa srebrna fajka, coś jak stare wtyczki w kontakt.

16zl3.jpg

(to ze zdjęcia nie jest od Audi, ale powinno wyglądać mniej więcej tak.

Więc pewnie masz ori.. :chytry:

Daymoon bo normalnie nie zniesę z Tobą :kox:

Coś mi się wydaje, że coś popierdzieliłeś z tymi lampami..

A co do tych postojówek, to może sa przepalone. Weź no kup postojówki, albo na spocie weź od kogoś i posprawdzaj to.. Najlepiej z miernikiem to samo się tyczy tych przetwornic.

Opublikowano

na 17 jade do elektromechanika to zobaczymy czy Nosferr miałeś racje[br]Dopisany: 29 Październik 2009, 14:49_________________________________________________wiem tylko tyle adafaka że koleś od którego kupiłem a6 dokładał ksenony a czy to ori czy gówna to nie wiem, zgubiłem do niego nr a nie chce mi sie jechać 200km

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...