Skocz do zawartości
IGNOROWANY

samouchylenie szyby po zamknieciu - B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyjechalem niedawno z pracy, bylo goraco, otworzylem szybe, nie wlaczalem klimy bo mialem za chwile pojechac na myjnie. No i podjezdzam na stanowisko na myjni, chce zamknac szybe no i jak zamkne to samo sie otwiera- uchyla tak okolo 5cm od gornej krawedzi, mysle co jest, probowalem kilka razy, to samo - ja zamykam a samo sie uchyla. Wysiadlem z auta - zamukam auto bo mam domykanie z pilota - to samo - podjezdza do gory i otwiera troche. No to trudno wyjezdzam z myjni - oczywiscie nie mylem, mysle jade do elektryka, zalaczylem klime przejechalem moze 50m, probuje zamknac - wszystko ok, zamyka. Zajechalem do elektryka - on mowi ze cosik sie musialo przyblokowac, bo to nie ma zwiazku klima z szybami. Moze ktos wyjasni to w logiczny sposob co to mialo byc, bo ostro mnie zdziwko łapnelo, pozdro

Opublikowano

Też tak miałem , jak sie jakiś syf dostanie albo coś z uszczelką to szyba sie sama troche otwiera bo ma czujnik oporu.

Opublikowano

pewnie jest tak mowi ono, jest to zabezpieczenie przed przycisnieciem palcow przez szybe. wyczysc dokladnie uszczelki bo moze jakis pamparampampuch sie tam zaplatal i robi burdel :)

Opublikowano

potwierdzam, czujnik oporu cofa szybę

powodów moze byc wiele, jakiś syfek, problem z uszczelką, przegieta ramka drzwi

Opublikowano

dzieki, mam nadzieje ze to tylko to, pozdro