czester Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 Witam Was Jakis czas temu chcialem podlaczyc neonka pod zarowke w bagazniku(ta srodkowa w sedanie), i wszystko bylo ok az do momentu kiedy chcialem wlozyc ja na miejsce i przez przypadek dotknalem golym kabelkiem (dziwne bo chyba jest on oryginalnie goly) masy, zaiskrzylo i padlo oswietlenie. Sprawdzalem juz wszystkie bezpieczniki i nic, myslalem ze np jakas zarowka wczesniej padla bo sa szeregowo podlaczone, ale wszystko jest ok... macie jakis pomysl ?
Gość spedyt Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 W klapie bagażnika jest włącznik i może on padł BTW przywitaj się w NEWBIE
czester Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Opublikowano 30 Maja 2007 Sorki, tak się wkręciłem w naprawianie dzisiaj auta, że chcialem to jak najszybciej zrobic, ale już nadrobilem tyły Sprawdzalem wyłącznik i niby działa, ale rozkręce to jeszcze raz... mogł sie np jakis kabelek upalic ? [br]Dopisany: 14 Maj 2007, 19:36 _________________________________________________Rozebralem pol bagażnika, i niedochodzi napiecie na kablach. Zobaczylem na schemacie skad leci zasilanie oświetlenia bagażnika, i jest to nie jaki moduł v94, wiecie gdzie on jest ? [br]Dopisany: 14 Maj 2007, 21:38 _________________________________________________Wiem, że jestem nowy, ale myślalem, że coś mi poradzicie... po długich poszukiwaniach przyczyn usterki doszedłem do tego modułu v94, który jest z prawej strony w bagażniku, po rozebraniu go ujżałem płytke elektroniczną, na której byla jedna scieżka przepalona. Zlutowałem polączenie i działa dziwi mnie tylko to, że bezpiecznik nie poszedl :|
Rekomendowane odpowiedzi