Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Jak wymienić płyn do wspomagania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam płyn do wspomagania poniżej minimalnego poziomu w zbiorniczku. Czy ten płyn ubywa w jakimś tempie? Czy raczej nie powinien ubywać? Kupiłem w ASO zielony płyn, teraz mam jakiś żółty (nie wiem jaki bo A4 niedawno kupiona). W ASO powiedziano mi, że nie wolno mieszać tych płynów. Dlatego chciałbym ten spuścić i zalać ten oryginalny zielony. Pytanie jak to zrobić? Czy trzeba po spuszczeniu wyczyścić w jakiś sposób układ wspomagania? Czy może oddać ten zielony i szukać żółtego, żeby tylko dolać? Zależy mi też, żeby był to dobry płyn... No i zastanawia mnie czemu jest taki mały poziom tego płynu ;/

Opublikowano

Najlepiej przepłukać układ.

Jaki kupiłeś-FEBI 6162?

Opublikowano

podpinam się pod pytanie - jak wymienić płyn w układzie wspomagania :mysli:

Opublikowano
  • Autor

G 004 000 M2. Z tego tematu co kolega wysłał wynika, że to mineralny. Możliwe, że ten żółty to syntetyczny? Chciałbym zalać jak najlepszy do Audiczka :tongue4:

Opublikowano

do audi zielony mineralny

sposób wymiany był poruszany na forum kilkakrotnie

Opublikowano
  • Autor

Czytałem w tym temacie podanym przez Fayera, że ktoś tam po zalaniu G004 zamiast G002 miał problemy z pompą bo niby G004 to syntetyk a G002 to minerał, ale z drugiej strony G004 jest chyba nowszym zamiennikiem, więc nie powinno być problemu. Dla pewności lepiej przepłucze... Dziękóweczka :)

Opublikowano

Przepłukaj FEBI mineralnym i takim samym zalej i śpij spokojnie...

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj tata pojechał do Seata na wymiane, ale "serwisant" oczywiście mądrzejszy i dolał G004 do G002 i jeszcze przelał (delikatnie mówiąc) powyżej max poziomu :angry: Musze sam wymienić, ale czytam forum i nie wiem który ten wąż odkręcić i w którym miejscu ;/ Czy to któryś z wężyk z fotki?

1EQK2J.jpg

Opublikowano

Dzisiaj tata pojechał do Seata na wymiane, ale "serwisant" oczywiście mądrzejszy i dolał G004 do G002 i jeszcze przelał (delikatnie mówiąc) powyżej max poziomu :angry: Musze sam wymienić, ale czytam forum i nie wiem który ten wąż odkręcić i w którym miejscu ;/ Czy to któryś z wężyk z fotki?

1EQK2J.jpg

Nic nie odkręcaj tylko zdejmij ze zbiorniczka oba węże. Jeden będzie szedł do pompy drugi do maglownicy. Uprzednio strzykawka opróżnij z oleju zbiorniczek który następnie przepłucz np podobnym środkiem http://moto.allegro.pl/item764826404_wurth_zmywacz_uniwersalny_17_zl_tet_rol.html który osobiście stosowałem i zbiorniczek umył bardzo dobrze. Przewód który idzie od maglownicy włóż do jakiej plastikowej butelki i kręcąc kierownicą na wyłączonym silniku usuniesz olej z przekładni. Podczas tej operacji najlepiej unieść przód samochodu. Następnie montujesz zbiorniczek zalewasz nowym olejem i ponownie kręcisz kierownica aż odpowietrzysz przekładnie. I nie obawiaj się o olej G004 na pewno nie będziesz miał z nim żadnych problemów jest zdecydowanie lepszy jak zamiennik febi. Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Przewód który idzie od maglownicy włóż do jakiej plastikowej butelki

Rikardo o ten przewód chodzi?

5.odkrecamy przewody doprowadzajace olej i odprowadzajace olej z maglownicy(te przy samej maglownicy)

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8aa8ccd129314a74

Opublikowano

U mnie jest tez kolorek bursztynowy plynu od wspomagania.Po konsultacji z kolega z ASO mowi mi ,ze zbiegiem czasu z koloru zielonego robi sie (taki zolty lub bursztynowy ) .I to mnie zadziwilo :mysli:

Opublikowano

Przewód który idzie od maglownicy włóż do jakiej plastikowej butelki

Rikardo o ten przewód chodzi?

5.odkrecamy przewody doprowadzajace olej i odprowadzajace olej z maglownicy(te przy samej maglownicy)

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8aa8ccd129314a74

Nie chodziło mi o zdjęcie gumowych przewodów z opaskami ze zbiorniczka oleju od wspomagania. jeden przewód będzie szedł go pompy wspomagania a drugi do maglownicy i ten który będzie szedł od maglownicy bez odkręcania włóż do jakiejś plastikowej butelki tą częścią którą zdejmiesz ze zbiorniczka. W tym linku kolega wymieniał maglownice dlatego odkręcał od niej przewody.

Opublikowano

U mnie jest tez kolorek bursztynowy plynu od wspomagania.Po konsultacji z kolega z ASO mowi mi ,ze zbiegiem czasu z koloru zielonego robi sie (taki zolty lub bursztynowy ) .I to mnie zadziwilo :mysli:

niestety czeka Cie wymiana