Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] moja silver niunia ;) B5 TDI 00r - nowe zmiany - str. 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TY to pewnie znajdziesz jakiś licznik, fotele czy inną naklejkę Karolu :P

Opublikowano
  • Autor

no nie powiem, juz mysle o zakupie pewnych diwajsów :decayed:

zastanawia mnie tylko, czy montaz turbulum od AWX i montaz wtryskow np od ASV daje tylko ok 10KM? mowa oczywiscie o wystrojeniu na bezpiecznym poziomie... tyle zauwazylem np na przykladzie auta Kowiego. myslalem ze mozna celowac juz w moce rzedu 155-156KM i moment w okolicach 350Nm.

poczatkowo chcialem wsadzic najpierw wtryski a pozniej turbulum ale co z tego jak same wtryski zrobia tylko dym bo turbo nie da rady, i na odwrot, co z tego ze turbo bedzie dmuchac jak nie bedzie paliwa ;) takze chyba obydwa diwajsy za jednym zamachem i z glowy... :P

ale przed tym wszystkim jako pol srodek damy nadkole od S4, a jakos pod koniec IC-ek wiekszy...

Opublikowano

AVG plus turbo AWX i wtryski 0.216/0.230 powinno bez problemu dać bezpieczne 150/160km i ponad 320Nm, oczywiście do tego nowy IC i pierdoły typu właśnie nadkole s4 :wink4:

Opublikowano

no nie powiem, juz mysle o zakupie pewnych diwajsów :decayed:

zastanawia mnie tylko, czy montaz turbulum od AWX i montaz wtryskow np od ASV daje tylko ok 10KM? mowa oczywiscie o wystrojeniu na bezpiecznym poziomie... tyle zauwazylem np na przykladzie auta Kowiego. myslalem ze mozna celowac juz w moce rzedu 155-156KM i moment w okolicach 350Nm.

poczatkowo chcialem wsadzic najpierw wtryski a pozniej turbulum ale co z tego jak same wtryski zrobia tylko dym bo turbo nie da rady, i na odwrot, co z tego ze turbo bedzie dmuchac jak nie bedzie paliwa ;) takze chyba obydwa diwajsy za jednym zamachem i z glowy... :P

ale przed tym wszystkim jako pol srodek damy nadkole od S4, a jakos pod koniec IC-ek wiekszy...

Moim sie nie sugeruj jeszcze nie był wystrojony na finito, w styczniu zrobie ostateczny program, jak masz zamair wymieniac graty zrób wszystko na raz i dopiero pojedź na korekte :good: taki setupik co mówisz powinien dać do ~~ 170km

:evil:

Opublikowano
  • Autor

AVG plus turbo AWX i wtryski 0.216/0.230 powinno bez problemu dać bezpieczne 150/160km i ponad 320Nm, oczywiście do tego nowy IC i pierdoły typu właśnie nadkole s4 :wink4:

no moc by byla ok, w koncu to tylko 10-15KM wiecej od tego co mam teraz :) ale na momencik po cichu licze tak pod 340-350 :przebiegly: zebym sie tylko nie przeliczyl :>

w styczniu zrobie ostateczny program

bede czekal na wyniki :) gdzie stroisz swoja niunie?

jak masz zamair wymieniac graty zrób wszystko na raz i dopiero pojedź na korekte

wydaje mi sie ze lepiej bedzie opoznic ciutek cala operacje, ale jak juz grzebac to turbulum i wtryski za jednym razem :gwizdanie:

P.S panowie, jak sprawdzic czy mam u siebie B1E? wydaje mi sie ze moja niunia jest troche nizsza od niektorych A4 wiec stad moje pytanie... podejrzewam ze moge to sprawdzic po kolorze sprezyn (kropek) i na wlepie. wiec w ktorym miejscu na wlepie patrzec i jakie kolory kropek powinny byc na sprezynach? dodam ze amorki mam oryginalne VW Audi a sa koloru czerwonego... :rolleyes:

Opublikowano

Na wlepie w książce serwisowej albo w bagażniku, w kodach wyposażenia :wink4: szukaj skrótów: 1BA, 1BE lub 1BV. (to ostatnie mało prawdopodobne)

Opublikowano
  • Autor

ha! bylem, poszukalem i znalazlem :) jak byk 1BE :) ile to? -20mm?

Opublikowano

ha! bylem, poszukalem i znalazlem :) jak byk 1BE :) ile to? -20mm?

dokładnie :good:[br]Dopisany: 26 Grudzień 2009, 14:11_________________________________________________tak mi się teraz rzuciło w oczy, sam przyklejałeś znaczki "a4" i "1,9tdi" na klapie? :mysli:

bo w poliftach powinny być niżej... tylko żeby nie było że się czepiam :decayed:

Opublikowano
  • Autor

tak mi się teraz rzuciło w oczy, sam przyklejałeś znaczki "a4" i "1,9tdi" na klapie? :mysli:

bo w poliftach powinny być niżej... tylko żeby nie było że się czepiam

tak kupilem... i wiem ze powinny byc nizej, mniej wiecej na wysokosci rejestracji.

ale auto chyba wyszlo bez oznaczen i ktos nieudolnie doklejal bo auto 100% nielakierowane :wink4: chyba ze... :embarrassed:

Opublikowano

odklej i po problemie :decayed:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

widać że zadbana sztuka :) wykresik do pozazdroszczenia :)

większe alu dawaj :) 18" :kox:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

trzeba odkopać kotlecika :kox:

zanabyty drogą kupna licznik z pełnym fisem (znaleźć do diesla, z białym podświetleniem i z fisem - tragedia :disgust:) - na dniach montaż.

oprócz tego, niedawno wymieniłem termostacik, w koncu ładnie trzyma temperaturke :)

P.S niedawno minął rok od zakupu niuni... pyknięte prawie 30tyś km bezawaryjnie. oby tak dalej :cool1: