aro13 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 witam wybija mi olej przez bagnet. sprawdzali cisnienie-ok. czy to moze byc pompa oleju lub zatkany smok w misce??? ;(
wojtek26 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Powiedz czy duzo masz oleju czy tylko zapocenie z oleju. Jezeli masz nie wielkie ilosci oleju to sprawdź czy nie masz peknietej rurki plastikowej od bagnetu oleju, u mnie było to pekniete cały bagnet miałem lekko zasmarkany olejem, po wymianie wszedzie jest sucho.
aro13 Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Opublikowano 2 Listopada 2009 nie niestety ubywa oleju i jest dosc mokro. sa widoczne slady na kolektorze i bloku.
Gość Mr. Axe Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 oj stary to musz mieć przedmuch zajeb@#$y uszczelka??
zibizab Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Jeśli lużno wchodzi załóż 2 oringi . u mnie pomogło-
aro13 Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Opublikowano 2 Listopada 2009 uszczelka raczej nie sprawdzali cisnienie na tlokach i jest bdb!!! chyba musze rozbrac go z dolu [br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 11:46_________________________________________________tez tak myslalem ze bagnet jest luzny ale go wybija z rury
jasam Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 ... to musz mieć przedmuch ... trzeba się z tym zgodzić
zibizab Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 ... to musz mieć przedmuch ... trzeba się z tym zgodzić Nie wprowadzj ludzi w błąd Przy lużnym bagnecie olej jest wyrzucany przez przeciwwagi korbowe W moim przpadku wyleciało 0,5 litra,po założeniu gumowych oringów bagnet ciasno wchodził w rurkę i po problemie. 1
jasam Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 ... to musz mieć przedmuch ... trzeba się z tym zgodzić Nie wprowadzj ludzi w błąd Przy lużnym bagnecie olej jest wyrzucany przez przeciwwagi korbowe W moim przpadku wyleciało 0,5 litra,po założeniu gumowych oringów bagnet ciasno wchodził w rurkę i po problemie. Niech kolega jeszcze kleju użyje, albo założy trzy oringi żeby nie "wylatywało". U mnie bagnet wchodzi luźno i nic nie wydmuc**je. A może ja nie mam przeciwwag??
bin85 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Jeżeli bagnet wyskakuje z rurki to raczej będą przedmuchy ja miałem siebie ułamany kawałek tej plastikowej rurki i bagnet niczego się nie trzymał i go nie wydmuchiwało a już nie ma mowy o jakimś pluciu olejem.
zibizab Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Jeżeli bagnet wyskakuje z rurki to raczej będą przedmuchy ja miałem siebie ułamany kawałek tej plastikowej rurki i bagnet niczego się nie trzymał i go nie wydmuchiwało a już nie ma mowy o jakimś pluciu olejem. Przy prędkości ok.120 próbowałeś-mi wywaliło
aron Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 a napewno olej leci z gniazda bagnetu? :mysli:moze od peknietej odmy?-jest blizko
CoLo Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 a napewno olej leci z gniazda bagnetu? :mysli:moze od peknietej odmy?-jest blizko Można sprawdzić...a sprawdzenie kompresji wszystkiego Ci nie powie...
Gość Mr. Axe Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 A może ja nie mam przeciwwag?? Dobre, dobre....musi mieć przedmuch
bin85 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Przy prędkości ok.120 próbowałeś-mi wywaliło No jeżeli u ciebie pluje że 0,5 litra straciłeś to chyba prędkość niema tu znaczenia przy każdej będzie pluć, u mnie ani grama oleju nie wyrzuciło a jeżdziłem tak po kupnie chyba z miesiąc zanim się zorientowałem że mam tą rurkę ułamaną, co do problemu to może odma jest zatkana i dlatego dmucha w bagnet
aro13 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 dzieki koledzy ale jednak okazalo sie ze to oring na pompie i cisnienie idzie do bloku wiec latanie bagnetu nic nie daje silnik juz mam na wiezchu i trwa naprawa i przygotowanie do sezonu. moze tez jakies malowanie
mstan Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam Przeczytałem wszystkie posty (Nie będę ich komentował). Ciśnienie które powstaje na wskutek nieszczelności pierścieni w korpusie silnika i w misce olejowej to spaliny pomieszane z rozpylonym olejem. Są one odprowadzane przez odmę do układu dolotowego-ssącego. Jeżeli w skrzyni korbowej powstaje większe ciśnienie może to świadczyć o niedrożności odmy. Jak masz silnik zdemontowany to tylko ułatwia sprawę. Pompa olejowa nie wytwarza ciśnienia w skrzyni korbowej bo jeżeli nawet wyrzuci olej do skrzyni przez nieszczelność to najpierw go musi pobrać z dolnej części skrzyni korbowej -czyli z miski olejowej. Pozdrawiam
aro13 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 podziekowal.masz racje to byly pierscienie na 3 a ta pompa tez choc to nie przez nia to cisnienie ale koszt naprawy przerasta drugi silnik. za duze juz wciecia na cylindrze. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi