Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wyciek oleju przez bagnet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wybija mi olej przez bagnet. sprawdzali cisnienie-ok. czy to moze byc pompa oleju lub zatkany smok w misce??? ;(

Opublikowano

Powiedz czy duzo masz oleju czy tylko zapocenie z oleju. Jezeli masz nie wielkie ilosci oleju to sprawdź czy nie masz peknietej rurki plastikowej od bagnetu oleju, u mnie było to pekniete cały bagnet miałem lekko zasmarkany olejem, po wymianie wszedzie jest sucho.

Opublikowano
  • Autor

nie niestety ubywa oleju i jest dosc mokro. sa widoczne slady na kolektorze i bloku.

Opublikowano

oj stary to musz mieć przedmuch zajeb@#$y

uszczelka?? :mysli:

Opublikowano

Jeśli lużno wchodzi załóż 2 oringi .

u mnie pomogło-

Opublikowano
  • Autor

uszczelka raczej nie sprawdzali cisnienie na tlokach i jest bdb!!! chyba musze rozbrac go z dolu :wallbash:[br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 11:46_________________________________________________tez tak myslalem ze bagnet jest luzny ale go wybija z rury

Opublikowano

... to musz mieć przedmuch ...

trzeba się z tym zgodzić

Opublikowano

trzeba się z tym zgodzić

Nie wprowadzj ludzi w błąd

Przy lużnym bagnecie olej jest wyrzucany przez przeciwwagi korbowe

W moim przpadku wyleciało 0,5 litra,po założeniu gumowych oringów

bagnet ciasno wchodził w rurkę i po problemie.

Opublikowano

trzeba się z tym zgodzić

Nie wprowadzj ludzi w błąd

Przy lużnym bagnecie olej jest wyrzucany przez przeciwwagi korbowe

W moim przpadku wyleciało 0,5 litra,po założeniu gumowych oringów

bagnet ciasno wchodził w rurkę i po problemie.

Niech kolega jeszcze kleju użyje, albo założy trzy oringi żeby nie "wylatywało".

U mnie bagnet wchodzi luźno i nic nie wydmuc**je. A może ja nie mam przeciwwag??

Opublikowano

Jeżeli bagnet wyskakuje z rurki to raczej będą przedmuchy ja miałem siebie ułamany kawałek tej plastikowej rurki i bagnet niczego się nie trzymał i go nie wydmuchiwało a już nie ma mowy o jakimś pluciu olejem.

Opublikowano

Jeżeli bagnet wyskakuje z rurki to raczej będą przedmuchy ja miałem siebie ułamany kawałek tej plastikowej rurki i bagnet niczego się nie trzymał i go nie wydmuchiwało a już nie ma mowy o jakimś pluciu olejem.

Przy prędkości ok.120 próbowałeś-mi wywaliło

Opublikowano

a napewno olej leci z gniazda bagnetu? :mysli:moze od peknietej odmy?-jest blizko

Opublikowano

a napewno olej leci z gniazda bagnetu? :mysli:moze od peknietej odmy?-jest blizko

Można sprawdzić...a sprawdzenie kompresji wszystkiego Ci nie powie...

Opublikowano

A może ja nie mam przeciwwag??

Dobre, dobre....musi mieć przedmuch

Opublikowano

Przy prędkości ok.120 próbowałeś-mi wywaliło

No jeżeli u ciebie pluje że 0,5 litra straciłeś to chyba prędkość niema tu znaczenia przy każdej będzie pluć, u mnie ani grama oleju nie wyrzuciło a jeżdziłem tak po kupnie chyba z miesiąc zanim się zorientowałem że mam tą rurkę ułamaną, co do problemu to może odma jest zatkana i dlatego dmucha w bagnet :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dzieki koledzy ale jednak okazalo sie ze to oring na pompie i cisnienie idzie do bloku wiec latanie bagnetu nic nie daje :hi: silnik juz mam na wiezchu i trwa naprawa i przygotowanie do sezonu. moze tez jakies malowanie :notworthy:

Opublikowano

Witam

Przeczytałem wszystkie posty (Nie będę ich komentował).

Ciśnienie które powstaje na wskutek nieszczelności pierścieni w korpusie silnika i w misce olejowej to spaliny pomieszane z rozpylonym olejem. Są one odprowadzane przez odmę do układu dolotowego-ssącego. Jeżeli w skrzyni korbowej powstaje większe ciśnienie może to świadczyć o niedrożności odmy.

Jak masz silnik zdemontowany to tylko ułatwia sprawę.

Pompa olejowa nie wytwarza ciśnienia w skrzyni korbowej bo jeżeli nawet wyrzuci olej do skrzyni przez nieszczelność to najpierw go musi pobrać z dolnej części skrzyni korbowej -czyli z miski olejowej.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

podziekowal.masz racje to byly pierscienie na 3 a ta pompa tez choc to nie przez nia to cisnienie ale koszt naprawy przerasta drugi silnik. za duze juz wciecia na cylindrze. pozdrawiam :hi: