Michał P Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam Mam pytanko szukałem na forum ale nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Chcę wymienić rozrząd w silniku 1,8 bez turbo na obecnym przejechałem 50tys ale ma już 4,5 roku. Poprzednio wymieniłem pasek 152z i rolki napinającą i odwracającą. Mam nowy zestaw 152z (pasek i rolki). Czy nie zakładać tego i kupić cały komplet 153z z napinaczem czy pozostawić oryginalny napinacz termiczny i założyć tak jak obecnie? Dodam że auto jest z 1994 roku. Pozdrawiam
peksik007 Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 witam aj tez wymieniam rozrzad i zakładam pasek na 153 rolki i tłumik drgań "ina" tak doradził mi mechanik z aso
Michał P Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedź problem z tym że w aso mówią tylko o tym ponieważ innego nie mają. A czy ten mechanik mówił coś o napinaczu termiczny czy on się psuje czy jak bo wynikało by że jest lepszy od hydraulicznego który jest przewidziany do wymiany a tamten nie występował w zestawach rozrządu
Rekomendowane odpowiedzi