duke Opublikowano 3 Listopada 2009 Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam Ciekawe zjawisko mam od jakiegoś czasu : na zimnym samochód mi odpala bez problemu ale jak sie zagrzeje to mecze się długo....i niekiedy załapie a niekiedy nie... niestety i jak juz po kilku razach złapie straszny ciemny dym wyrzuca z rury wydechowej... Podpiąłem pod vaga i wyswietlił mi nastepujący błąd: 00537 czyli Regulacja z sondą Lambda, Kontrola czujnika tlenu czy może to być tym spowodowane? jeśli tak to gdzie taka mogę kupić i czy wymienię sam? Gdzie dokładnie się znajduje? pozdrawiam serdecznie.
darkopolo Opublikowano 3 Listopada 2009 Opublikowano 3 Listopada 2009 Mi się wydaj,że gdzieś ci zaciąga lewe powietrze.Napisz czy jak odpali to obroty falują czy nie?Najlepiej jak miał byś sondę na podmiankę i włożył drugą jak by było dobże tzn,że sonda zdechła. Co do reszty twoich pytań: sondę kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym wymiana jest prosta wykręcasz starą i wkręcasz nową(klucz 22) sonda jest wkręcona w rurę wydechową przed katalizatorem(auto na kanła lub podnośnik i szukaj odchodzi od niej przewód do ECU).
Rekomendowane odpowiedzi