dawidkrk Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Koledzy, powiedzcie mi czy przy ruszaniu na samym sprzęgle bez dodania gazu (spokojne i płynne puszcanie) autko Wam rusza płynnie i obroty utzymują sie w granicach 800, tak jaby autko samo dodawało gazu?? U mnie czasami tak jest a czasami kompletna tragedia,... obroty spadają drastycznie i silnik podskakuje. Dodam że przy normalnym ruszaniu (1500-2000obrotów) też często się zdarza, że silnik skacze i obroty drastycznie w dół. Wydaje mi się, że nie jest to typowe szarpanie spowodowane sprzęgłem czy dwumasem. Sprzęgło wymieniłem około rok temu i przejechałem na nim 30000km. Nie ma na to reguły raz jest OK a raz nie. Tak jakby coś z mieszanką się działo. Na Vagu pojawia mi się tylko błąd 00561 - Mixture Adaptation. Sprawdziłem cały dolot i raczej lewe powietrze wykluczone, obroty na biegu jałowym nie falują. Przepustnica wyczyszczona, ale wydaje mi się, że to z nią związane są problemy. Co sądzie?? Proszę o pomoc.
dawidkrk Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 odma wymieniona całkiem niedawno, przewody raczej OK, ale dla pewności jutro tam jeszcze zajrze,..
Daniel87 Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 zerknij przewody od odmy sory nie "przewody" tylko rurke
chudineze Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Jak masz LPG to cały czas będzie się powtarzał ten błąd. Taki urok gazu w tym aucie.
dawidkrk Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Opublikowano 7 Listopada 2009 z tym błędem się mogę mogę pogodzic tylko chodzi mi bardziej o to trzepane silnikiem i problemy z ruszaniem,...
chudineze Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Tak zapytam z czystej formalności bo to różnie bywa czy przepustnica była adaptowana.
dawidkrk Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Opublikowano 7 Listopada 2009 Była była adoptowana już nie jeden raz. podczas jazdy nie ma problemów, tylko przy ruszaniu,... dziś popołudniu przyjżę sie tej odmie i napiszę co i jak.
Rekomendowane odpowiedzi