maciek2,5V6 Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Witam mam pytanko, poradzcie PAnowie. Zdecydowałem sie na zakup zestawu HID xenon. Cus takiego : za 545zł http://moto.allegro.pl/item194631959_xenon_xenony_przetwornice_h7_h7_h7_megapromocja.html ! i tu pytanko : dzwoniłem do sprzedajacego i mowił mi ze do audi z 2000r. lepiej zamowic drozszy zestaw w cenie 700zł ze wzgledu ze przy tym tańszym mogą powstac zakłucenie komputera! mozliwe czy naciaga na droższy??? i mówił coś ze po założeniu takiego zestawu bede musiał pod vaga podjechac i zmienic w kompie napiecie wyjsciowe na xenony bo inaczej po zmianie beda działac jak stroboskop. Co o tym myslicie?
TTom3k Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Nie wiem jak to jest ale zobacz na ta aukcje: http://moto.allegro.pl/item195954917_xenony_hid_h7_10000k_superrrr_.html Chipy sprzedaje dobre i z komentarzy wynika ze xenony tez
ykk Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Za takie przerobki mozna dowod stracic niestety..
TTom3k Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Za takie przerobki mozna dowod stracic niestety.. A co doswiadczyles tego na wlasnej skorze? I nie wydaje mi sie zeby mozna stracic dowod....jesli masz spryski i autopoziomowanie.
ykk Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Ja nie doswiadczylem, bo nie mam xenonow. Ale jakbym zakladal to tylko zarniki D2S a nie bawilbym sie we wkladanie zarnikow w oprawkach H7. Niestety mozna za to stracic dowod, ale i tak wszystko zalezy od uprzejmego pana policjanta, badz od diagnosty ktory robi dobrze przeglad i zna sie na rzeczy. Jesli chodzi o takie przerobki to chyba gdzies juz byla o tym mowa na forum..
maciek2,5V6 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 Są soczewki! lampy identyczne jak xenony! z wierzchu bedzie wygladac identiko, mysle ze z miskami nie bedzie problemu a do przeglodu w kilka minutt włoże h7. Na ulicach widze dziesiątki aut "starszych" bez soczewek z ksenonami (na 100% te zestawy hid) i jeżdzą . Gdybym miał zwykle odblaskowe to bym nawet o tej zmianie nie myslał ale takto...... zastanawiam sie i nie moge podjać decyzji. Moze ktos z was wkładał taki zestaw w swojej niuni?[br]Dopisany: 16 Maj 2007, 11:07 _________________________________________________ps i brałbym chyba 4300 zeby jak najmniej sie miśką w oczy zucały TTom3k dzieki za linka , sprzedawca wyglada na konkretnego [br]Dopisany: 16 Maj 2007, 11:10 _________________________________________________ps odnosnie dowodu rejestracyjnego. jak by sie przyczepili to na chcacego przy nich wykrecam lampy i żarówy wkładam trzeba tylko klucz do lamp ze soba wozić
TTom3k Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Hmmm nie wiem co o tym myslec...chyba nie ma w przepisach tego ze nie mozna miec h7 przerobionego na zestaw xenon ? Tak jak pisze maciek2,5V6 kiedy masz soczewki to z zewnatrz nie roznia sie praktycznie niczym od orginalnych xenonow bo zarowek i tak nie widac;]. Niech wypowie sie na ten temat ktos kto zna lepiej prawo ;]
ykk Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Kwestia jest taka ze wymagana jest homologacja do xenonow. A zapewniam Cie ze nie znajdziesz zarnikow w oprawce H7 z homologacja akceptowana u nas..
maciek2,5V6 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 mniejsza z miskami i przegladem. Ktos sie orjentuje czy tak jak pisza na aukcjach wystarczy wbiąć i smiga bez problemu taki zestawik?
Jaro Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 ja mam Hid-y 6000K kupione na allegro od plaskur1. Polecam sprzedawce ! A 10000 K nie polecam ze względu na problemy w deszczową pogodę. Wg mnie 6000 K to max !!
maciek2,5V6 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 Jaro ogladałem jego aukcje i na h7 koszt 749pln a wikszosc takich zestawow kosztuje w granicach 550zł. I zastanawiam sie czy za te wiecej 200zł otrzymam cos wiecej czy to samo. Cos tam o handlu wiem, i zwiekszenie ceny jest zabiegiem marketingowym i zazwyczaj nie ma przelozenia na jakosc. Te wszystkie zestawy chyba made in china wiec ...... chyba ze sie myle
maciek2,5V6 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 słabo widac desz w fiolecie ps czy moze wiecie czy moja niunia a4 koniec 1999r. ma jakis sytem awarii oswietlenia zewnetrznego?
Gość Murzyn Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 tzn czy pokazuje Ci ze masz spalona zarówke? Jak masz FIS to na 100% tak
maciek2,5V6 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 Nie wiedzialem co to ten fis ale z tego co czytam na forum to nie mam takiego czegoś, wiec powinno byc oki. Ale jak by był to po poprawnym podlaczeniu zestawu hid moze sie zapalać ta awaria oswietlenia zewnetrznego? a jak tak to co z tym fantem sie robi?
Gość Murzyn Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 FIS- komp pokladowy z duzym wyswietlaczem. podpytaj pozia,lukasa lub adamooo jak to jest. Przy halogenach mowili ze wywala im blad. Rozwiazaniem mialy byc lepsze przetwornice, lub korekta minimalnego napiecia bledu do FIS
maciek2,5V6 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 No własnie cos o tym słyszałem, że trzeba podpiać pod waga i zmienic jakieś ustawienie. No ale ja nie mam tego FISa wiec problemu nie powinno być? ps jeden ze sprzdawców allegro mówił coś mi ze czasami potzrebna jakas dodatkowa zmiana pod vagiem bo xenony beda swiecic jak stroboskop, ktos cos słyszał o tym???
Szewczenko7 Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 jak nie masz fis-a to nie bedzie problemu
Jaro Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Jaro ogladałem jego aukcje i na h7 koszt 749pln a wikszosc takich zestawow kosztuje w granicach 550zł. I zastanawiam sie czy za te wiecej 200zł otrzymam cos wiecej czy to samo. Cos tam o handlu wiem, i zwiekszenie ceny jest zabiegiem marketingowym i zazwyczaj nie ma przelozenia na jakosc. Te wszystkie zestawy chyba made in china wiec ...... chyba ze sie myle Napisałem że mogę gościa polecić ponieważ nie ma problemu z gwarancją; za swego czasu szwankowała mi jedna przetwornica, i plaskur1 przysłał mi bez żadnych problemów na swój koszt serwiskiem nówkę sztukę. Może to jest warte 200 zł. niby jakie sa problemy w deszczu? a co do deszczu to tak jak napisał maciek2,5V6 , ja mam 6000K i widać różnicę z 45000K . Braciak ma 45000 i u niego widać dużo lepiej ale jak postawi oba auta obok siebie to u niego wygląda jak zwykła żarówa. Dlatego pisałem że 6000K to wystarczająco
Rekomendowane odpowiedzi