swierkocin Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam mam taki problem mianowicie podczas jazdy czasem znikają światła mijania, kierunkowskazy nie działają, dmuchawa od ogrzewania i chyba wycieraczki, gdy sie wyłaczy silnik i ponownie włączy wszytko działa. Wie ktos moze co to moze być?
darkopolo Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Przekaźnik albo kostka stacyjki się kończy.Miałem kiedyś identyczny przypadek i winny był właśnie przekaźnik styku roboczego.
swierkocin Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 Przekaźnik albo kostka stacyjki się kończy.Miałem kiedyś identyczny przypadek i winny był właśnie przekaźnik styku roboczego. dzieki za ukierunkowanie, ale to wyminic wystarczy ten przekaźnik?
darkopolo Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Jeżeli to przekaźnik to wystarczy go wymienić.Skrzynka przekaźników jest pod kierownicą.
Darev Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 hmm... ja bym obstawiał za kostką stacyjki... przekaźnik jak nie działa to nie działa a tutaj po ruszeniu stacyjką coś tam załapuje...
darkopolo Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 hm... ja bym obstawiał za kostką stacyjki... przekaźnik jak nie działa to nie działa a tutaj po ruszeniu stacyjką coś tam załapuje... Ja miałem dokładnie taki przypadek,raz działało raz nie nawet już kupiłem nową kostkę stacyjki.Po wizycie u elektryka okazało się,że to nie kostka,a przekaźnik.Można łatwo sprawdzić czy to przekaźnik:wyjmujesz przekaźnik i łączysz na krótko:zacisk 30 z zaciskiem 86.Oznaczenia są obok stopek przekaźnika.Jeżeli będzie wszystko hulać tzn.PrzekaźnikFotka Przekaźnika: niestety nie mam fotki od strony stopek.Ale są cztery stopki,dwie szerokie i dwie węższe.Te szerokie trzeba połaczyć na krótko.
swierkocin Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Opublikowano 11 Listopada 2009 Dzieki chłopaki za rady nidługo sie wezme za sprawdzanie. Nie wiem czy to miało wpływ ale wydawało mi sie ze jak wyjełem osłonkę bezpieczników to tak jakby rzadziej sie psuje, a jak ją zamontowałem to praktycznie przestawało działać.
Rekomendowane odpowiedzi