lobokator Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam po wymianie klocków hamulcowych dalej na wyświetlaczu komputerka pokładowego widnieje ikonka inspekcji klocków ( okrąg z trzema prostokącikami z jednej i drugiej strony) pomyślałem ze coś spaprałem podczas wymiany tak więc podniosłem ponownie autko i odczepiłem kable czujników od klocków i zwarłem dla testu obie strony dalej złośliwa żółta informacja o problemach z układem hamulcowym się ukazywała zaproponujcie proszę rozwiązania mojego problemu informacja wyświetliła się na prostej drodze bez żadnego mocnego hamowania , wyciągnięte klocki nie miały przetartych kontrolek, jedynie na jednej na upartego można było zobaczyć małą szczelinę przyszłej erozji 8-)
gzrybol Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Kolego a może masz gdzieś kabelek uszkodzony, czujniki działają na zasadzie styku plusa z minusem, jak się kończą klocki to wówczas zwiera i świeci więc jak bedziesz miał gdzieś kabelek rąbniety od czujników to teżbedą świecic
lobokator Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Opublikowano 12 Listopada 2009 dokładnie tak było przy samej złączce kabel zgnił i można było go delikatnie oderwać
adadur Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 czyli znalazłes przyczynę swoich problemów
lobokator Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Opublikowano 13 Listopada 2009 Tak, było sporo niepotrzebnych nerwów, troszkę dzwonienia po serwisach i sprawa zakończyła się we własnym garażu .
Rekomendowane odpowiedzi