Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Przy temperaturze 0 st.cel. świece nie są podgrzewane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kkontrolce, która dłużej świeciła... auto było zostawione na polu, temp coś koło zera... Później już kontrolka zaraz gasła po włączeniu zapłonu

a masz kłopoty z zapalaniem??bo nie zawsze trzeba sie sugerować kontrolką....W temperaturach w okolicy zera ona też nie świeci zbyt długo.Dopiero jak jest znaczny minus świeci wyraźnie dłużej.

A próbowałeś wypiąć G62??wtedy powinna kontrolka świecić z 10sec

Opublikowano

Niee, jeśli chodzi o palenie to jest ok. Pali bardzo ładnie i nawet dymka nie puści... Wiem, że kontrolką czasem nie ma się co sugerować, ale z jednej strony to szkoda mi bylo katowania zimnego silnika na wypadek gdyby rzeczywiście nie grzał, a z drugiej to miałem też taki objaw, że wskaźnik od temp płynu mi świrował... Tzn trzeba było długo pojeździć by osiągnął 90 st, a gdy już osiągnął, a wjechałęm gdzieś w miasto lub nie ciągnąłem go na wyższe obroty to temp spadała poniżej 60 st... Wczoraj po wymianie czujnika przejechałęm kawałek i jak weszło na 90 tak już nie zchodziło w ogóle, a i też szybciej się dogrzał tzn szybciej złapał temp na wskaźniku....

Opublikowano

Niee, jeśli chodzi o palenie to jest ok. Pali bardzo ładnie i nawet dymka nie puści... Wiem, że kontrolką czasem nie ma się co sugerować, ale z jednej strony to szkoda mi bylo katowania zimnego silnika na wypadek gdyby rzeczywiście nie grzał, a z drugiej to miałem też taki objaw, że wskaźnik od temp płynu mi świrował... Tzn trzeba było długo pojeździć by osiągnął 90 st, a gdy już osiągnął, a wjechałęm gdzieś w miasto lub nie ciągnąłem go na wyższe obroty to temp spadała poniżej 60 st... Wczoraj po wymianie czujnika przejechałęm kawałek i jak weszło na 90 tak już nie zchodziło w ogóle, a i też szybciej się dogrzał tzn szybciej złapał temp na wskaźniku....

więc nie kombinuj...masz wszystko ok.Poczekaj na większe mrozy i sie przekonasz co i jak
Opublikowano

nooo spoko spoko... czujnik wymieniłem tak profilaktycznie... Gdyby było coś nie tak to wezme miernik i sprawdzę czy podgrzewa czy nie... Wnerwiał mnie troche ten wskaźnik temperatury i mam nadzieje że już będzie ok z tym...