efendi Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Mam mały problem z centralnym i juz tego nie ogarniam,a mianowicie pompka załącza prawidłowo na zdjetych rurkach zaś jak je załoze tylko slychać bzzyt i lipa nie ma tzw.zimnych lutów wirnik cały a nie moge zamknąc ani otworzyć ostatnio psiknąłem w mechanizmy zamków oliwke i d*pa . Co można jeszcze sprawdzić ? ża podpowiedzi dziekuje
Daimos Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 sprawdź szczelność całej instalacji podciśnienia
efendi Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Opublikowano 21 Listopada 2009 Jak dmuchałem w przewody to rygle sie otwierały i zamykały tyle że wydaje mi sie z lekkim oporem jakiś czas temu wszystkie mechanizmy zamków spryskałem oliwka w spreju i dzisiaj lipa.Walcze z tym zamkiem już od stycznia i są okresy że działa spoko a nieraz to mam ochote wziąć młotka i rozpi........lić wszystko.Dodam że kiedy silnik jest na chodzie to w momencie ryglowania przyciskiem przy klamce we wnątrz auta wszystko dziala jak należy.[br]Dopisany: 18 Listopad 2009, 20:40_________________________________________________Jednak problem tkwi w pompce , silniczek i wirnik jest oky tylko nie pompuje w krociec do wężyka na drzwi jakby coś blokowalo TYLKO CO :mysli: Czy przypadkiem nie trzeba jednak wymienić pomki ???
jurekb133 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 ja mialem podobny problem, silniczek pracowal a drzwi sie nie zamykaly,jak dmuchnalem wezyk to sie otwieraly wymienilem takie grafitowe lopatki odpowiedzialne za pompowanie powietrza i teraz jest super
wilczek_1986 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 ja mialem podobny problem, silniczek pracowal a drzwi sie nie zamykaly,jak dmuchnalem wezyk to sie otwieraly wymienilem takie grafitowe lopatki odpowiedzialne za pompowanie powietrza i teraz jest super A gdzie dostałeś te łopatki, mam podobny problem i może w tym on tkwi... daj znac na PW lub odp. z góry Dzięki. Do tematu: Jak poradzę sobie z tą usterką u siebie to podpowiem co i jak...
jurekb133 Opublikowano 23 Listopada 2009 Opublikowano 23 Listopada 2009 kupilem na allegro caly sterownik z uszkodzona elektronika,ale silniczek grafitowy dobry np. http://www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&order=p&string=pompka+centralnego+zamka+audi i tam wybierz odpowiedni model, najwazniejsze jest oznaczenie ktore masz na swojej pompce (moze sie roznic ostatnim symbolem np 8L0 862 257 A LUB 8LO 862 257 L ),ale silniczek wtedy bedzie pasowal, roznia sie elektronika
Rekomendowane odpowiedzi