Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Koszt wymiany tłumika drgań (plecionki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Od jakiegoś tygodnia moje awtko dostało nieprzyjemnego buczenia i drgania. Oczywiście forum posłużyło mi pomocą i po jego lekturze doszedłem do tego, że prawdopodobnie coś nie tak z wydechem i postawiłem na plecionkę (znalazłem bardzo podobny przypadek). Dziś byłem u fachmana, który potwierdził, że pęknięta jest plecionka. Zapytałem "ile" i zdębiałem.. 250 zł ;( Przyznam się, że po sprawdzeniu cen na alledrogo (za same plecionki krzyczą około 50-70 zł) byłem przygotowany na max 150 zł. Nie za dużo fachman krzyknął?

Przy okazji chciałbym też wymienić kata na tłumik przelotowy w obudowie katalizatora (zgodnie z podpowiedzią forum). Znalazłem taki. Czy możecie mi podpowiedzieć jaka jest rozsądna cena za wymianę tej części?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Opublikowano
:hi: Ja kupiłem gotowy zamiennik, wymieniłem go sam( 6 śrub ) i po kłopocie.
Opublikowano

mysle ze góra 70 zł za wyciecie i wspawanie nowej plecionki przynajmniej ja tyle płaciłem w poznaniu no i oczywiscie + pleconka a co do wycinki kata to bedzie to samo

Opublikowano

wymiana plecionki i wycięcie kata z wspawaniem tłumika przelotowego powinieneś zapłacić max 200zł z twoim materiałem

Opublikowano

160 + uszczelki 14zł za gotowca i nie trzeba nic spawać i ciąć. :notworthy:

Opublikowano

To jest do AFN. Ale wejdz na 'Tłumiki Gruchot' i pogadaj z gościem to może zrobi do twojego auta!

Opublikowano
  • Autor

Chyba jednak nie jest ak wesoło. U mnie wygląda to tak:

2518.resize_to.480x480.jpg

czyli nie ma skręcanych kołnierzy. Tak samo wygląda to na rysunku w "A4 naprawiam sam" str.129. Chyba bez spawania się nie obejdzie :/

Opublikowano

U mnie wycięcie kata i wstawienie tłumika przelotowego 40zł. Z plecionką będzie podobnie :)

Opublikowano

u mnie sam tłumik drgań z wymianą to bylo 170zł (85 zł za plecionke i 85 za montaż ze spawaniem).

W innym punkcie w Legionowie krzykneli mi 250zl. I znów bede musiał robić i teraz wole zaplacic te 250zl, bo w tamtym zakladzie gdzie zaplacilem 170zl fakt ze zrobili mi to od reki, ale nie pojezdzilem dlugo..

Opublikowano
  • Autor

W sobotę miałem przyjemność być u Pana Gruchota ze swoją niunią. Oto wynik tej wizyty:

11cha0.jpg

1AtT9i.jpg

Operacja trwała niecałą godzinkę, przebiegała w miłej atmosferze. Jak widzicie wyleciała plecionka oraz katalizator a w ich miejsce powędrowała nowa plecionka oraz tłumik przelotowy w obudowie katalizatora. Całość kosztowała 220 zł.

Udaną naprawę zakończyliśmy rejestracją na forum nowego członka (ehh, nie lubię tego słowa, nigdy nie chciałem być czyimś członkiem :P) o nazwie tłumiki-gruchot i widzę, że już służy dzielnie pomocą :)

Pozdrowionka dla wszystkich i dzięki za porady.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

po wymianie plecionki nie masz wrażenia ze mniej pali :mysli:

Opublikowano

tak to jest prawda prowadzę warsztat z wymianą układów wydechowych i przyjeżdżają klienci z oberwanymi tłumikami i złączkami to mówią ze zauważyli większe spalanie :hi: