Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzenie samochodu przez psy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Psy uszkodziły mój samochód ;(. Pogryzione, porysowane, uszkodzone zostały: zderzak, nadkola, światła, maska, grill. Uszkodzeniu uległy również przewody hamulcowe(prawe koło), przewód paliwowy (ten pod spodem auta) , na bank coś jeszcze :kwasny::wallbash:. Podejrzewam, że jakieś małe zwierze musiało się schować pod samochodem a kundle chciały go stamtąd wyciągnąć :(:confused4:. Mam ubezpieczenie MiniAC w PZU. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie ???? Zrobię i wrzucę foty jak zrobi się trochę jaśniej.

;( ;( ;( ;( :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :(

zderzak.th.jpg

zderzak2.th.jpg

zderzak1.th.jpg

botnik.th.jpg

pb190151.th.jpg

maskak.th.jpg

Co to za przewód ???? Masa ???

przewd1.th.jpg

przewd2.th.jpg

ham3.th.jpg

pham.th.jpg

Opublikowano

Najprościej będziesz jak sprawdzisz to z ubezpieczycielem ( najpierw przeczytaj warunki swojego ubezpieczenia). Tym bardziej, że masz MiniAC, więc sporo szkód jest pewnie wyłączonych,.

Opublikowano

Co ty masz za psy, nie wyobrażam sobie co one by zrobiły z człowiekiem. A tak serio to ja bym je uśpił po czymś takim.

Opublikowano

W MinAc w PZU jest taka opcja że ubezpieczony jest samochód tylko od kradzieży oraz od kolizji spowodowanej przez zwierzęta np jedziesz i wyskoczy jakieś zwierze i uderzysz w niego to wtedy należy ci się odszkodowanie ale tylko gdy szkoda jest większa niż 500 zł ale w takim przypadku chyba się nic nie liczy

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłby mi ktoś w etce numery tych przewodów paliwowych i hamulcowych (dwie ostatnie foty). ??? Dostane takie przewody w sklepie ???

Opublikowano

Dobrze, że mam Yorka :) a tak to współczuję

Opublikowano

OMG - JA BYM NAPEWNO nieodpuścił [br]Dopisany: 19 Listopad 2009, 15:30_________________________________________________powiedz ze uderzyłeś, wstało i jeszcze gryzło

Opublikowano

no współczuje. Po czymś takim bezpowrotnie stracił bym jakiekolwiek pozytywne uczucie do tych psów. Sory, za takie pitolenie, ale poruszuło mnie to :confused4:

To może ci pomoże:

1HKJdJ.jpg

1oDf3i.jpg

1HL7a9.jpg

Pozdr

Opublikowano
  • Autor

1I2Yt9.jpg

1I3eW9.jpg

Potrzebuje dokładnie ten przewód hamulcowy (Foto 1) . On jest jakoś nakręcany ??? Muszę coś jeszcze dokupić ??? Jaka może być przybliżona cena ??? Nie orientowałem się jeszcze. Cały dzień szacowałem straty. :confused4:. Odnośnie przewodów paliwowych biegnących z baku pod spodem auta: Muszę kupić cały przewód czy jest on gdzieś rozłączany ??? Ten przewód to jedna całość ???

Opublikowano

Odnośnie przewodów paliwowych to nr 8D0201544DL

http://sklep.gajos.com.pl/sklep/

Chyba są rozłączane w 80 kiedyś mi sparciały te pod spodem auta i tak "na chwilę" zamontowałem przeźroczystą, zbrojoną rurkę PCV o podobnym przekroju i skręciłem obrączkami skręcanymi śrubokrętem i tak jeździ w niej do dziś :tongue4:

Przewód hamulcowy przy kole:

Ru8Q0.jpg

nr 9 na rysunku (chyba o ten ci chodzi)

nr 8d0611707b

cena nieduża

P.S. Powinieneś pomyśleć nad doposażeniem auta w zestaw opcjonalny do odstraszania kun i łasic (najlepiej org. Audi)

Pozdr

Opublikowano

Niestety, jeśli mowa o minicasco, to "uszkodzenie pojazdu w związku z ruchem i postojem wskutek NAGŁEGO działania siły mechanicznej W CHWILI zetknięcia pojazdu z osobami lub zwierzętami pochodzącymi z zewnątrz pojazdu"

Przykro mi...

Pozdrawiam

arielka

P.S. Ewentualnie z OC właściela psa, ale to zapewne niemożliwe.

Opublikowano

O kurcze takiego czegoś nie widziałem :P A może one miały ADHD :D

Opublikowano

Kolego a spróbuj jeszcze czegoś takiego. Jak tam w pobliżu mieszka jakiś rolnik to zapewne ma wykupione ubezpieczenie OC na zwierzeta. Na wypadek jak krowa wyjdzie na droge i bedzie kolizja itp. Do tego ubezpieczenia zalicza sie i psy pogadaj z kimś może uda wam sie dogadać i podepniecie szkodę pod tą polisę.

No chyba, że to były Twoje psy.

Opublikowano

tylko jezeli wiesz kto jest włascicelem psów i niewazne czy jest ubezpieczony, mini AC nie obejmuje tego typu uszkodzeń.

Opublikowano

Wczoraj w RMF FM prezenterzy jako ciekawostke podali że, pewnemu kierowcy mieszkającemu w Małopolsce, psy zniszczyły auto próbując dostać się do schowanego pod nim kota ;)

Teraz bardzo duża liczba osób łączy się z Tobą w bólu...

Przepraszam za OT.

Opublikowano

Wczoraj w RMF FM prezenterzy jako ciekawostke podali że, pewnemu kierowcy mieszkającemu w Małopolsce, psy zniszczyły auto próbując dostać się do schowanego pod nim kota ;)

Teraz bardzo duża liczba osób łączy się z Tobą w bólu...

Przepraszam za OT.

zaraz padnę :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

psy sie karmi :D

a co do pomyslu z ubezpieczonym rolnikiem, to bardzo dobry. moze kogos znasz i sie dogadasz :)