Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Info RDS z RADIA + FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra Panowie jest taki problem. Jako że teraz bede mial chwile wolnego to zamierzam sie wkoncu zabrac za rdsik bo mnie drazni pusty wyswietlacz u gory :P . Problem polega na tym ze nie wyswietla sie to. W szarej kostce do licznika nie ma pinow 5,6 czyli can L i can H, natomiast sa piny 11,12,13 czyli clock data ena, w wiazce do radia natomiast jest data i ena brak jest clock oraz jest can H ale brak jest can -L . W angliku na tej wiazce wszystko chodzilo wiec byl rds na fisie u mnie natomiast nie ma. Wiazka jest przelozona. Kodowanie radia Symphony ustawione na 0015 bo brak zmieniarki. W instrumentahc wywala brak komunikacji z radiem. Próbowalem bezposrednio pociagnac przewody od licznika can L i can H ale nie zadzialalo. Tak samo probowalem data clock i ena i rowniez nie zadzialalo. Ma ktos jakies pomysly jescze jak by to sprobować zrobic? Poprzenio bylo nieoryginalne radio i inny licznik.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktoś pomysł jak uruchomić rds na FISie. Co prawda chodzi o A6 C5 przedlift ale problem chyba spotykany także w A4.

Tak więc mam licznik mam z cyfrowym zegarkiem (białe podświetlanie) oraz navi plus rns-d. Navi wymieniona przez poprzedniego właściciela prawdopodobnie z non dx na dx.

Poprzednia navi miała podłączoną komunikację z licznikiem przez clk, ena, data bo takie przewody są podłączone w szarej kostce przy liczniku. Obecna navi nie ma tych wyjść natomiast znajdują się can-h i can-l. Czyli pozostaje połączenie przez te 2 przewody.

Pytanie co potrzeba żeby to działało.

czy bezpośrednie połączenie przez 2 kable i kodowanie da radę, czy może jakiś adapter itp. potrzebuję?

Poza tym problemem wszystko działa jak powinno, podświetlanie, wyłączanie itd - wszystko ok.

Opublikowano

Potrzebuje tuner tmc (mam na srzedaz) ktory zmieni sygnal can z radia na sygnal can do zegarów (muszamiec piny can h i canl

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, odgrzebię trochę temat żeby się upewnić :-) Mam założony już z 4 lata licznik z FISem i cyfrowym zegarkiem do a4 95r. i chciałbym zmienić z radia niefabrycznego na symphony I lub II. W przypadku symphony II łączę z licznikiem poprzez

5 -CAN high speed Display (high +)

6 -CAN high speed Display (low -)

i wszystko działa bez problemu? nie potrzebuję CAN adaptera?

W przypadki symphony I łączę poprzez

11 -Enable

12 -Clock

13 -Data

i też powinno działać bez problemu i wyświetlać info na FISie?

Które radyjko polecacie?

• 2 lata później...
Opublikowano

Prośba o pomoc

Mam A4 B5 FL z 1999.

Zegary pełny FIS i elektroniczny zegarek.

Auto kupiłem bez radia. Na sztukę wrzuciłem radio audi gamma i nie mam info z RDS na FISie :kwasny:

Jakie radio kupić żeby zadziałało?

Z instalacji auta wygrzebałem tylko dwie kostki ISO i antenę. Czy to starczy, czy do FISa powinna być jeszcze jakaś kostka, której nie znalazłem?

Opublikowano

Powinna być trzecia kostka u mnie gamma wyświetla :)

Opublikowano

Powinna być trzecia kostka u mnie gamma wyświetla :)

Niestety , u mnie jest coś chyba namieszane bo za chiny nie mogę znaleźć tej trzeciej kostki :kwasny:

Czy może mieć znaczenie, że jest mała navi wyświetlana na FISie?

Czy to nie ma znaczenia i tak 3 kostka powinna byc mimo to?

A może jest ktoś z forum kto by mi to ogarnął w okolicy Kłodzko-Ząbkowice-Wrocław??

Opublikowano

Trzecia kostka jest kolorowa taka z trzech spiętych ale może być też pojedynczo taka mała...

Opublikowano

Trzecia kostka jest kolorowa taka z trzech spiętych ale może być też pojedynczo taka mała...

tak wiem, widziałem na fotkach w googlach.

Niestety u mnie jej brakuje :kwasny:

Pomoże ktoś??

Opublikowano

Musisz za licznikiem szukać bo ona od niego odchodzi..

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam pytanie a jeśli mam po ostatnim lifcie a brak mi 2 przewodow w kostce radia, biało-niebieski i chyba brązowo jakiś. Czy wystarczy te przewody wpiąć tak jak w przypadku xenonu?