darulez Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Witam., w mojej nowo nabytej "niuni" natknąłem się na drobną ale b. irytującą usterkę. Czujnik drzwi przednich kierwowcy który jest z zamku, przy zamknietyc drzwiach daje info do kompa i wyswietlacza na kokpicie że drzwi są owarte. Próbowałem zapsikaniem WD40, regulacji uchwytu do zamka. nie pomogło. Gdy przy otwartych drzwiach srubokrętem "oszukuje" zapdkę zamka słysze delikatnie cykniecie mikro styku i na wysietlaczu w kokpcie (co ok. 10-tą próbe) dochodzi impuls że drzwi są zamknięte Pytanie moje do Was, którzy mieli okazje wyjmowac ten zamek, czy dotarcie do styku jest możliwe czy da sie go jakos zregenerowac?? jak?? ( sadze ze samo czysczenie nie pomoze, gdyz juz zapsikałem go duza iloscia WD40) ..dodam że przy zamknietych drzwiach cały czas pali lapmka sie podswietelnia drzwi (od spodu) , migacze nie sygnalizują zamkniecia centralnego z pilota, ..oraz irytujace wyswietlnie sie kontrolki otwatych drzwi na kokpicie. Jeśli ktos z Was moze służyc poradą, chetnie porozmawiam na gg: 1037213 Darek[br]Dopisany: 20 Maj 2007, 19:54 _________________________________________________Postanowiłem odpowiedzieć sam.. może komuś się przyda. Moje autko już po kuracji uzdrawiającej.Panowie z warszawskich warsztatów (elektrycy) kazali wymieniac cały zamek!!! - paranoja. Problem tkwił w przymocowanycm do zamka styku. Kwestia zdjęcia tapicerki to pryszcz. wystarczyło zdjac trójkącik lusterka, rozbroic uchwyt (za któy łapiemy by zamknąć drzwi) i wykrecic spod niego 2 sróby, dodatkowo chyba 3 małe wkrety w z boku w tapicerce. Żeby dobrac sie do zamka musiałem wyjac mechanizm szyby - wychodzi łatwo -cały wraz z ramkami drzwi i lusterkiem Zeby wydobyc przełacznik, trzeba było troche sie nameczyc, a wymagało to odgięcia metalowego cięgna w zamku zeby przełacznik mógł wyjsc. Przyczyna usterki był walniety 1 styk. (są 2). drugi u mnie był nie wykorzystywany. Tu przyszedł z pomoą elektronik który podmienił kable wychodzace od przełacznika, uzywając do sygnalizacji 2 styku (wczesniej nie używanego). Dotatkowo przelutował w srodu styku scieżki, demontując jego obudowe. finalnie najwiecej czasu zajeło dostanie sie o zamka i wydobycie upierdliwego przełącznika. ale zaoszczędziłem ok 250 plnów bo tyle chcieli za wymiane całego zamka w wawie. ehh..mam nadzieje że komus sie przyda moje sprawozdanie.
flaku4 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Dzięki kolego za dokładną instrukcje u siebie w autku mam dokładnie taki sam problem tylko nie bardzo ma mi kto to zrobić Ale zobaczymy ważne że już wiem o co chodzi [br]Dopisany: 08 Sierpień 2007, 21:51 _________________________________________________Kolego mam jeszcze jedno pytanie :> jak przekręcasz kluczyk to pojawia cie się na wyświetlaczu napis Service?? Bo u mnie się pojawia i nie wiem czy to coś jest uszkodzone czy tak po prostu musi być pozdrawiam
Maciej CIN Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 To oznacza, że auto somoistnie dokonuje sprawdzenia podstawowych, określonych funkcji i elementów samochodu.
flaku4 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedz Kamień z serca tylko zrobić zameczek i można śmigać Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi