Texi89 Opublikowano 27 Listopada 2009 Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam mój problem polega na tym że na liczniku świecą się kontrolki: żółta ABS i czerwona (!) . Gdy właczę zapłon kontrolki te znikają i jak zapale silnik to jest wszystko OK. Natomiast gdy przekręcę kluczyk w celu wyłączenia silnika, silnik nadal chodzi ;/ różnie: raz 5 sek a nieraz 20 po czym zgaśnie. W dodatku od czasu do czasu włącza się alarm ;/ nawet podczas jazdy :/ Na vagu nie wykazało żadnych błędów. Na co zwrócić uwagę? czy ktoś z Was wie co to może być ?
grzanek85 Opublikowano 27 Listopada 2009 Opublikowano 27 Listopada 2009 zawór w pompie się zawiesza, wykręć zobacz czy nie ma na nim opiłków albo podmień na sprawny, chyba że masz jakieś dodatkowe odcięcia alarmy itp to od tego zacznij
Texi89 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2009 już po problemie... tzn nie wiem na jak długo może to sie wydawać dziwne ... ale w sobotę rano zauważyłem że mam mało powietrza , napompowałem koło i pojechałem naprawić tą opone. Po zgaszeniu silnika usłyszałem 3 dźwięki tak jak by z licznika i zapaliła się kontrolka od ABS i IMMO . Po naprawieniu kapcia problem zniknął :shocked:samochód normalnie odpala / gaśnie , żadne kontolki nie wariują
Rekomendowane odpowiedzi