Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Woda na dywaniku kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sprawdzałem już podobne wątki ale w sumie dokładnie takiego przypadku nie było, były podobne. W każdym razie jak w temacie. Kiedy tylko pada deszcz (auto w tygodniu pod chmurka stoi a zima idzie i sniegi:/ ) przedni dywanik staje się dość mocno mokry. Do tego stopnia ze woda przelewa się do tylu. Tzn już w sumie nie bo blokuje to wszystko ręcznikami ale już musiałem wymieniać czujnik air bagow bo niestety zawilgotniał. Woda leje się jakby centralnie zza deski rozdzielczej i wpada stróżką dokładnie na czubek dywanika co teraz spowodowało ze już się rozwarstwił delikatnie tworząc rynienkę ;) już troszkę tym wszystkim zgłupiałem bo nie wiem gdzie mam szukać problemu kanaliki są raczej drożne kompa miałem wyciąganego i uszczelnianego silikonem i jakby nic to nie dało jak leciało tak leci :/ ma ktoś może jakiś pomysł ewentualnie ktoś poleca jakieś miejsce gdzie mógłbym zostawić auto w warszawie na zdiagnozowanie problemu tego i jeszcze kilku innych oby drobnych :)

Pozdrawiam

Seba

Opublikowano

Sprawdz czy tam gdzie idzie linka od otwierania maski nie leje sie woda,dokladnie sprawdz droznosc odplywu z podszybia.

Opublikowano
  • Autor

linki nie sprawdzałem ale czytałem w innym wątku o podobnym temacie ze jakby była zerwana u mnie działa prawidłowo ale sprawdzę w takim razie to jeszcze

co do tego podszybia to zauważyłem ze woda która spływa z szyby jakby ściekała w jedno miejsce jednym strumieniem leci mniej więcej na wysokosci miejsca

z którego pod kierownica leci woda a cala reszta wody ścieka w wąskie kanaliki na nadkolach tyle ze z góry hmm jest tam wszystko zabudowane i nie widać żeby gdzieś mogło się dostawać niżej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

sprawdz tez gumy drzwi. ja tak mialem.

Opublikowano

sprawdz dokladnie obudowe kompa w podszybiu , moze gdzies jest pekniecie i dlatego dostaje sie woda (zrob test lej wode i zobaczysz ) U mnie swego czasu elektryk nieswiadomie uszkodzil plastik i lala sie woda , zalalo przekazniki :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

w sumie problem juz chyba rozwiazany tzn mam nadzieje bo ciezko mi stweirdzic teraz czy sciereczki pod dywanikiem sa mokre czy zimne ;) ale gabka od samego dywanika od spodu napewno jest sucha wiec chyba jest ok

a co zostalo zrobione to przeczyszczone kanaly odplywowe silikonem uszczelnione podkladki przy kompie i wymienione podszybie na nowe :) calosc oile dobrze pamietam 250 zl w MegaCars w Warszawie :)

Opublikowano

Jeżeli przyczyna przecieku usunięta, to dla pewności i spokojności sprawdź, czy woda nie dostała się do modułu komfortu pod dywanikiem, bo jeżeli dostała się, to po czasie narobi szkód. Jak trzeba to wysusz dokładnie, unikniesz kłopotów, a tych nikt nie lubi.

Opublikowano
  • Autor

mysle ze juz jest ok wszystko jest suche deszczyk padal i ani kropelki wiec oby jak najdluzej :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy woda w podszybiu moze byc przyczyna czasami braku uruchomienia silnika,mieliscie to kiedys :mysli:

Opublikowano
  • Autor

hmmm nie widze zwiazku chyba ze masz nie wiem zatopiony w wodzie akumulator :) [br]Dopisany: 12 Maj 2011, 15:40_________________________________________________u mnie przynajmniej nie bylo zadnych takich objawow :)

i co znaczy dokladniej braku uruchomienia silnika :mysli:

Opublikowano

Czy woda w podszybiu moze byc przyczyna czasami braku uruchomienia silnika,mieliscie to kiedys :mysli:

Tak :kwasny: zaleje w obudowie ECU przekaznik od pompy paliwa i qpa :thumbdown:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja też się dołączę do tematu. po ostatnich opadach, skręcając w prawo, dosłownie zalało mi buty. z pół szklanki wody wyleciało spod kokpiu. zerknąłem od razu gzie może być przecik lecz nic nie zauważyłem. cały dywanik mokry i nie wiem gdzie szukać dziury w całym. ktoś może pomóc?

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz zatkanych kanałów odpływowych na podszybiu (czy nie stoi tam woda) lub opływ z parownika klimy jest nieszczelny.

Opublikowano

czasami kanały zatykaja liscie które spadaja z drzewa

Opublikowano
  • Autor

tak teraz odgrzeje kotlet ;)

problem rozwiazany

lecialo z kolnierzyka ktory sparcial obok serwo :)

w razie jakby kogos interesowalo ;)