valdi80 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam. Dzisiaj podłączyłem VAG i znalazło mi 3 błędy. A mianowicie: 18001 - dopasowanie wysokości poza tolerancją 16514 - coś z przepustnicą, strona 1 czujnik 1 17536 - mieszanka za uboga strona 1 Powodem podłączenia było to że auto szarpie i dławi się przy dużych prędkościach w momencie, gdy chcę gwałtownie przyspieszyc, np.: przy wyprzedzaniu . Poza tym jak silnik jest zimny to dławi się nawet, jak jest na biegu jałowym i wciskam gwałtownie pedał gazu, auto prawie gaśnie i muszę pedał puścić bo pewnie by zgasło. Czy powodem może być zapchana przepustnica ?? I z tego powodu jest zbyt uboga mieszanka. Pomóżcie proszę, bo chciałem wymieniać przewody WN ale nie wiem czy jest sens wyrzucania 600 zeta a problem nie zostanie rozwiązany Dzięki za odpowiedzi
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 16514 P0130 Obwód czujnika O2 – usterka (bank1 czujnik 1) A uszkodzenie sondy - nalezy sprawdzic Vag-iem jak oscyluje na zimnym i gorącym silniku 17536 P1128 Długoterminowy pomiar paliwa – system za słaby (bank 1) B - dalej temat sondy 17801 P1393 Poziom #1wyjscia cewki zapłonowej – usterka elektryczna A - cewka do sprawdzenia ew. do wymiany (przewody) do sprawdzenie jeszcze czujnik wody, temostat - nagrzewanie sie silnika czyszczenie i adaptacja przepustnicy, do sprawdzenia stan swiec
valdi80 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2009 Wielkie dzięki devastation za odpowiedź Czyli jak podejrzewałem przewody z cewkami mogą być powodem tego typu błędów??Dodatkowo przepustnica, czyli nie wiadomo od czego zacząć No zobaczymy. Termostat miałem wymieniany w zeszłym roku na oryg i z tym jest ok (obserwuje temp. na klimatroniku oraz na blacie ) Także pewnie pozostaje problem przewodów i przepustnicy. Świece to niewielki koszt, mimo wymiany jakies 12 tyś km temu moge je wymienic ponownie. Tylko od czego po świecach zacząć ???
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 jak masz Vag-a zobacz jak pracuje sonda jezeli nie oscyluje poprawnie kwalifikuje się do wymiany oznaczenie NGK OZA659-EE17
Rekomendowane odpowiedzi