Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Drganie lewarka zmiany biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich!

niepokoi mnie dziwne drganie lewarka pomiedzy 1 a 2 czasem 3 biegiem 4 i 5 ok., 2 bieg niewchodzi tak jak powinien w tej klasie auta jakos tak ciasniej.slyszalem ze poduszki moga byc wyrobine ale czemu miedzy 4 a 5 jest ok te drganie jest naprawde niepokojace ,szczegolni kiedy wbije 2 trzymajac nadal reke na lewarku ostro dam po gazie wtedy czuc to naj bardzej.

Opublikowano

poduszki jak najbardziej trafne... później koło dwumasowe ale po co straszyć :wink4:

Opublikowano

jaki przebieg auta?

Opublikowano

poduszki jak najbardziej trafne... później koło dwumasowe ale po co straszyć :wink4:

sprawdz poduszki silnika (zwlaszcza z czujnikiem strona kierowcy) i skrzyni (guma czy jest cala)..nie szarpie przy zmianie biegow ?

Opublikowano
  • Autor

przebieg 183tys.sam sprowadzalem ale nigdy nie mozna miec pewnosci :(,poszycszycwiem ze tez myslalem o dwumasowce ale sam siebie nie chce straszyc,[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 20:56_________________________________________________najgorzej jest zaraz po ruszeniu kiedy osprzet jest zimny wtedy tez kilka razy slyszalem dziwne dzwieki nie byl to zgrzyt trudno opisac bylo to slychac kiedy szybciej ruszylem i puscilem gaz

Opublikowano

Oj przy tym przebiegu nie miał byś takich problemów,auto ma nalatane na pewno więcej.Poduchy,sprzęgło jak najbardziej,ale lepiej najpierw zrobić logi i wykluczyć inne rzeczy :good:

Opublikowano

A jak

sprawdz poduszki silnika (zwlaszcza z czujnikiem strona kierowcy) i skrzyni (guma czy jest cala)..nie szarpie przy zmianie biegow ?

jak sprawdzić poduszki ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Kolego Power81 czy udało ci sie roziwązać problem? Mam takie samo auto z mniejszym przebiegiem 160 tys (99% pewności) i identyczne objawy.

Czyli 2 bieg zdecydowanie gorzej "wchodzi". Mam bardzo duze wibracje silnika ale tylko na 4 i 5 biegu.... im mocniej w gaz tym mocniejsze wibracje. Czasami dziwne pukniecie przy ruszaniu.

Łącznik elastyczny wymieniłem. teraz tylko poduszki silnika skrzyni, koło dwumasowe, przeguby wewnętrzne.... szłyszłem tez o małej nieszczelności w dolocie powietrza która powodowała wibracje... ale to tylko słyszałem.

Dziękuję

Opublikowano
  • Autor

wymienilem poduszke pod silnikiem te oczujnikowana bo zapisywala jakies bledy,wszystkie pozostale przy silniku jak i pod skrzynia sa ok,regenerowalem nawet jeden pompowtryskiwacz bo powiedziano mi w serwisie ze jak jeden ma duzo gorsze parametry niz 3 pozostale to tez moga byc takie objawy ,wszystko sprawdzilem ,objawow kola dwumasowego napewno niema autu nie drga silnik pracuje jak na disla rowno,a lewarek nadal dostaje deliokatnych wibracji 2 i 3 bieg ,sam juz nie wiem ,czekam moze ktos cos podpowie pozdrawiam