samul Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam wszystkich!Mam do was pytanko.Bylem dzisiaj na stacji diagnostycznej,zeby sprawdzić swoją furke i pan powiedział mi ze musze wymienić lewą stronę(przód).OK,tylko nie wiem co mam konkretnie wymienić.Chodzi mi o to czy ktoś mógłby mi napisać co musze kupić(nazwy wszystkich potrzebnych części)Bo jak czytam na forum to zgłupiałem bo jest tych wahaczy milion pięćset i mają dziwne nazwy.Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedż.Pozdrawiam wszystkich serdecznie
nwgienek Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 a co konkretnie powiedział Diagnosta?
samul Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2009 Czesc!powiedzial "wymień całą lewą strone".
Bogumił Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Na każdą stronę (przód) zawieszenie składa się z następujących elementów: 1. wahacz górny przedni, 2. wahacz górny tylni, 3. wahacz nośny (on jest na dole do niego przykręcony jest łącznik stabilizatora), 4. wahacz prowadzący (on też jest na dole). I to tyle w kwestii wahaczy. Dodatkowo do tego "kompletu" jest jeszcze łącznik stabilizatora (takie małe w kształcie banana). Przy wymianie wahaczy należy pamiętać o zmianie nakrętek (które odkręciłeś od wahaczy) na nowe - gdyż są to nakrętki samoblokujące.
grzes1150 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Polecam jeszcze lekturę: http://www.a4-klub.pl/smf/all_ranking_wahaczy-t11963.0.html Żebyś się nie wpakował Ja kupiłem tuż po zakupie jakieś podruby i na wisne chyba wymiana całości będzie
Rekomendowane odpowiedzi