sebaa Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 Witam, Wiem, że były już takie tematy, ale wszystkie rzeczy jakie mnie interesują są rozrzucone i często są sprzeczne opinie. Posiadam u siebie w autku radio Audi Concert + system BOSE. Oczywiście standardowo były problemy z regulacją głośności. Ratowałem się poprzez nagrzewanie procesora. Dziś jednak radio odmówiło współpracy. Regulacja głośności przestała działać, zmiany natężenia wysokich i niskich tonów również przestały działać. Po mimo kręcenia pokrętłem zmieniają się w granicach -4 do -1. Nie ważne w którą stronę się kręci. Czyli najprawdopodobniej z radiem jest mogiła. I teraz pytanie. Co dalej ? Kupno nieoryginalnego radia raczej odpada. Szkoda BOSE. Chyba, że są jakieś przejściówki, adaptery, etc.. Kupno kolejnego Concerta + zmieniarki. Chyba najbardziej racjonalne wyjście. Tylko znowu strach przed błędem z regulacją głośności. Czytałem, że po wymianie procesora usterka ta znika, no ale... Kupno Concerta II. Jak to jest z pasowaniem radia. Doczytałem, że te od A4 nie pasują, jednie od A6. Problem polega na zaokrągleniu rogów. Czy to jest duża różnica ?? Patrząc na radio nie wydaje się aż tak wielka i można by było rogi czymś spiłować ?? Jak się ma do tego ten sygnał CAN ? Bez niego radio gra ? Jak jest z podświetleniem ? Z góry za wszystkie odpowiedzi dziękuje, oraz pozdrawiam.
krycha1 Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 Nie koniecznie... problem tymi radiami był tylko przy modelach produkcji Blaupunkta, natomiast można kupić Concert'a produkcji japońskiej (chyba Panasonic) i wtedy nie ma tego problemu.
Rekomendowane odpowiedzi