Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B7 BLB] Problem z czujnikiem STOPU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W mojej Bunii (b7) pojawil mi sie taki problem:

co jakis czas (najczesciej) w nocy jak jest zimna noc albo wilgotna (mglista) przynajmniej nigdy nie zauwazylem w lecie

zapalaja mi sie swiatla stopu

swieca albo same stopy w klapie albo czasem ale juz rzadziej wraz z trzecim swiatlem stopu.

w 90% przypadkow pomaga otwarcie drzwi pilotem i swiatla gasna.... ale za jakis czas znowu sie zapalaja

klilka razy zdarzylo sie ze musialem nacisnac pedal hamulca i wtedy po problemie...do kolejnej zimnej nocy

Czy to moze byc padajacy czujnik STOPu???

nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z tematem ale

jak zamkne samochod i po chwili zgasna juz wszystkie kontrolki (np. awaryjnych) to gdzies z okolicy pedalow slychac takie cichce gluche szybkie stukanie (czasem na przejsciu dla pieszych dla gluchych napieprza tak szybko takie stukanie jak jest zielone :) )

cos na moj gust jak jakis stycznik robiacy zaklocenia albo cos w ten desen

ale namieszalem w opisie łooo :)

Przepraszam ze namieszalem strasznie w opisie

Modow przedpraszam jesli to nie odpowiedni dzial

i mam nadzieje ze ktos ma pomysl co to moze byc

Pzdr

Kerczi

[mod]proszę używać prefiksu przy zakładaniu tematu.Poprawione[/mod]

Opublikowano

Czesc,

mialem ten sam problem w mojej B6 w maju. Nie wiem, czy ma cos z tym wspolnego temperatura, wilgotnoscia i pogoda w ogole, ale u mnie to po prostu padl wlacznik swiatel stopu, ten zamontowany przy pedale. U mnie to sie zaczelo dziac krotko po podlaczeniu niefabrycznego modulu haka i myslalem, ze ten modul cos namieszal, ale magik u ktorego bylem pogadal z kims z serwisu i mi powiedzial , ze te wlaczniki do swiatel stopu mialy wadliwa konstrukcje. Wyslal mnie do ASO po nowy( chyba juz poprawiony) i zaplacilem za to 48 PLN. Powtem wymienili to za 20 PLN i od tego czasu sie nie powtorzylo. Zaczal bym od tego wlacznika. A tak na marginesie, juz komus odpowiadalem na dokladnie ten sam temat. Szukajka sie klania

Pozdrawiam

Opublikowano

Tez mi sie tak wydawalo no ale dziwny jest fakt ze to dzieje sie tylko w taka pogode....czyzby rozciaganie/kurczenie temperaturowe materialu wchodzilo w gre??

Opublikowano

no nic, zamierzam wymienic na dniach czujnik stopu, dzisiaj doprowadzil mnie do szalu bo przez noc rozladowal aku :/

Opublikowano

Piter220v miał podobną sprawe. tyle że jemu cały czas świeciły światła.

Wymienił czujnik stopu i jest ok

Opublikowano

Kupilem czujnik. jutro wymienie i dam znac jak efekty