Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Silnik nie pali, świeci się IMMO...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc w diagnozie usterki, mianowicie tydzień temu, nie mogłem odpalić mojej A4, motor odpalał i gasł a na dodatek świecił sie immobiliser... po podłączeniu kompa, okazało sie niby,że jest błąd sterownika ABS i padł immo w kluczyku, po usunięciu błędu i wymianie kluczyka na inny ucichł problem... ale dzisiaj znowu to samo!! :( ale największa heca jest w tym,że gdy odłączy sie WTYK OD STEROWNIKA POMPY ABS silnik PALI BEZ PROBLEMU I NIE ŚWIECI SIĘ IMMOBILISER !!! (jedynie świeci ABS i wykrzyknik czerowny) PROSZĘ O PORADĘ O CO CHODZI I JAKA MOŻE BYć PRZYCZYNA,ŻE TAK SIE DZIEJE... POZDRAWIAM.

Opublikowano

Ja podejrzewam ze to wina immo... poruszany wiele razy temat na forum, jesli zegary masz sprzed I liftu tzn ze immo masz w stacyjce i tam bym szukal problemu. Opis dokladny jak sie do tego dostac i za co zabrac jest gdzies na forum, uzyj opcji szukaj.

Opublikowano

Witam

Skoro miałeś już kłopoty z immo to czeka Cię zdejmowanie kierownicy (ażeby zdjąć osłonę plastykową)pod którą znajduje się stacyjka a na niej cewka od immo.U mnie osobiście wystarczyło zdjęcie wtyczki i przeczyszczenie środkiem w aerozolu do połączeń elektrycznych.Już jakieś dwa lata mam spokój.

Pozdrawiam

Ps.Myślę że nie zaszkodzi jak sprawdzisz i przekonserwujesz połączenia od czujników,sterownika ABS.

Opublikowano

ale największa heca jest w tym,że gdy odłączy sie WTYK OD STEROWNIKA POMPY ABS silnik PALI BEZ PROBLEMU I NIE ŚWIECI SIĘ IMMOBILISER !!! (jedynie świeci ABS i wykrzyknik czerowny) PROSZĘ O PORADĘ O CO CHODZI I JAKA MOŻE BYć PRZYCZYNA,ŻE TAK SIE DZIEJE... POZDRAWIAM.

Najlepiej było by pospinać wszystko do kupy, wykasować błędy, spróbować odpalić i wtedy zaglądnąć Vagiem w sterownik silnika i ABSu. Wstaw błędy to pomyślimy dalej :cool1:[br]Dopisany: 10 Grudzień 2009, 10:11_________________________________________________aaa.... i nie wiem jak jest z ABSem ale jak odepnie się panel klimatronika i włączy się zapłon to czeka nas programowanie :kwasny:

Opublikowano

Witam

Skoro miałeś już kłopoty z immo to czeka Cię zdejmowanie kierownicy (ażeby zdjąć osłonę plastykową)pod którą znajduje się stacyjka a na niej cewka od immo.U mnie osobiście wystarczyło zdjęcie wtyczki i przeczyszczenie środkiem w aerozolu do połączeń elektrycznych.Już jakieś dwa lata mam spokój.

Pozdrawiam

Ps.Myślę że nie zaszkodzi jak sprawdzisz i przekonserwujesz połączenia od czujników,sterownika ABS.

kolega ma rację ściągaj kierę jest opisane w dziale zrób to sam, też tak miałem w afn, to częsta przypadłość w b5

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi Panowie :) dzisiaj zajechałem do pracy, założyłem wtyczkę tego sterownika ABS i spróbowałem odpalić... i tu SZOK! Pali bez problemu ... zgłupiałem troszkę i w tym momencie skorzystam z porady żeby te styki na sterowniku ABS tym płynem przesmarować,bo mam wrażenie że może to być bzdura... pozdrawiam. (jakby co to napewno zwrócę sie o poradę)

Opublikowano

Witam,

Mam nastepujacy problem (B5 AFN):

Jest ori scyzoryk (od B7), w nim plytka sterujaca alarmem/centralka, grot dorobiony ori 'huf' i jest przełożona pestka immo ze starego kluczyka - jest umiejscowiona blisko (wylutowana dziurka przy brzegu klucza) i niestety auto odpala i gasnie - kontrolka immo miga. Ta sama pestka wlozona do ori klucza działa i auto nie gaśnie. VAG nie rozpoznaje scyzoryka. Czy w scyzoryku pastylka immo jest na plytce czy gdzies indziej?

Gdzie może tkwić problem?

Z gory dzieki