grippen Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Panowie opisze co mi się przytrafiło i jestem trochę podłamany zatankowałem na stacji benzynowej wydaje mi się że do d*py paliwo, ujechałem może 200 m samochód zgasł próbowałem odpalić odpalił ale na trzy cylindry później chodził już normalnie po chwili ale jadąc poczułem ropę zatrzymałem się otworzyłem maskę i zobaczyłem że ropa się leje siurkiem z miejsca ostatniego wtrysku tam gdzie jest zaślepka od tych przelewów, zauważyłem że ten dziubek jest urwany tego się nie da naprawić zamówiłem już wtryski od kolegi z forum. Musiałem jakoś dojechać do domu więc to miejsce owinąłem szmatą tak aby nie rozpryskiwało się po silniku dziś chciałem przestawić w inne miejsce samochód na parking i wtedy zaczęły się szopki wsiadłem świece się elegancko zagrzały odpalam na tyk i pokazał się ABS oraz wykrzyknik i zero hamulcy tak jakby serwo nie wspomagało trzeba by mocno nacisnąć pedał hamulca aby zahamować ponowne zgaszenie i odpalenie nic nie pomaga nie ma nadal hamólców tzn są ale trzeba bardzo dużej siły użyć . Proszę o odpowiedź gdzie mam szukać usterki oraz czym silnik wyczyścić cała komora jest w ropie paski tak samo wszystko prawie proszę o pomoc najgorsze jest wtym że siora wzioła laptopa do Krakowa i nawet nie wiem jakie błędy. co mam sprawdzić z hamulcami i czym to wszystko wyczyścić
sołtys85 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ropy nie musisz czyścic nawet ropą mje sie silniki wiec bez obaw. ABS chyba narazie sie nie przejmu napraw jedna usterkę z wtryskami, niech silnik zacznie pracowac normalnie. Bedzie wytwarzał podciśnienie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania hamulców i podejrzewam, że będzie po problemie.
grippen Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2009 mam nadzieje że to pomoże będe pisał co i jak,wczoraj tą dziurkę przy tym wtrysku zakleiłem klejem do metalu tak na razie jak kolega mi przywiezie wtryski to wymienię. Dziś jechałem do roboty było ok jakoś się trzymało a jak wracałem z roboty to zauważyłem że ten klej wydmuchało , podjechałem pod blok szybko zgasiłem, na wieczór go chciałem przestawić i już dzwięk wykrzyknik i Abs i brak hamulcy
GRazny Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Arturze... walnij fotki jak to tam wyglada... ku potomności
grippen Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2009 ok Zastanawia mnie tylko jedna rzecz z tymi hamulcami że rano były a wieczorem już nie , nie wiedziałem że pompa wtryskowa ma coś wspólnego z hamulcami a ta dziurka tak jak na zamieszczonej fotce tylko to się usyło nie wiem dla czego
sołtys85 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Pompa wryskowa nie ma bezpośredniego działania na układ hamulcowy. Jak silnik pracuje to pompa hamulcowa z serwem żeruje na podciśnieniu wytwarzanym przez silnik jak silnik nie pracował na wszystkich garach nie wytwarzał optymalnego ciśnienia tym bardziej na wolnych obrotach - pisałes, że rzecz miała miejsce na parkingu zapewne obroty były symboliczne.
grippen Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2009 przejechałem tylko z parkingu tak koło 100 m obroty były koło 1,5 ty więc hamulce powinny być zobaczę będe czekał na wtryski, a wcześniej jak obroty były 860 to na postuju hamulce były bo to czuć pod pedałem zobacze niech najpierw wtryski zrobie [br]Dopisany: 13 Grudzień 2009, 21:53_________________________________________________mogło zepsuć się serwo czy pompa czy to mało prawdopodobne czy są tam jakieś czujniki od hamulców [br]Dopisany: 14 Grudzień 2009, 08:59_________________________________________________Koledzy wtrysk zrobiłem pożyczyłem od kumpla kóry ma warsztat tymczasowo ten wtrysk nie jest w dobrej kondycji ale przynajmniej nie bryzga ropą ja kolega z forum przywiezie wtryski to wymienie wszystkie. Co do hamulców to hamuje tylko dziś jadąc do roboty ruszyłem hamulce były zjechałem koło 500 m z górki też były wiechałem na parking i jadąc po mału to już pedał hamulca twardy i ciężko hamował wyjechałem z parkigu i hamulce są nadal co to może być i czy coś trzeba odpowietrzać czy jak
Rekomendowane odpowiedzi