macieek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam. Panowie moja luba która posiada audi a3 z 2006r poprosila mnie abym wymienił jej zarowki postojowe bo świecą na żółto i "zalewają moczem" światło ksenonów. Dostęp jest oczywiście nie wesoły i bez wyciągniecia lamp raczej sie nie obejdzie. I tu mam pytanie takie: Czy samopoziomowanie sie jakoś nierozreguluje po wyciągnieciu lub chociaż wysunięciu lamp i dokręceniu ich spowrotem? Czy one sie pozniej same ustawią czy będe musiał podnieść albo opuścic jedną lampe żeby granica światło-cień zrównała sie na obu lampach? VAGiem nic nie zdziałam bo tam jest CAN-bus a ja mam zwyklego 0BD2. Dzięki za jakiekolwiek porady [br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 18:00_________________________________________________Naprawde nikt nie wyciagał xenonowych reflektorów?
domjenick Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 rozregulowac sie nie powinno,jak wyjmiesz cala lampe,bo jesli odepniesz wtyczke-potem wepniesz ja z powrotem- powinno powrocic do ustawien poczatkowych[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:47_________________________________________________a po konkretniejsze info, na forum A3,na pewno ktos to robil,upewnij sie tam
macieek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2009 rozregulowac sie nie powinno,jak wyjmiesz cala lampe,bo jesli odepniesz wtyczke-potem wepniesz ja z powrotem- powinno powrocic do ustawien poczatkowych[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:47_________________________________________________a po konkretniejsze info, na forum A3,na pewno ktos to robil,upewnij sie tam Dzieki, czyli rozumiem to tak, że moge bez obaw wysunąć lampe, bez odpinania wtyczek i nic nie powinno sie rozregulować łącznie z ustawieniem świateł - To lepiej niż u mnie w B6 bez ksenonów gdzie po wyjęciu i włożeniu lampy musze ją ustawiać tymi imbusowymi śrubami Troche się zniechecilem do forum audi a3 gdyż panuje tam tendencja do odpowiadania w stylu "było już na forum, użyj opcji szukaj" Najsmieszniejsze, że takie odpowiedzi udzielają również osoby ktore maja po kilka-kilkanascie postów wysłanych. Oczywiście wszystkie pytania były zadawane po uprzednim intensywnym wyszukiwaniu... ale to juz OT
domjenick Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 samopoziom jest ustawiany za kazdym razem,gdy odpalasz auto-przekrecasz kluczyk i sygnal z czujnika(o ile dobrze pamietam,na tylnej osi w A4 ) idzie do lampy i ja ustawia [br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 22:42_________________________________________________ To lepiej niż u mnie w B6 bez ksenonów gdzie po wyjęciu i włożeniu lampy musze ją ustawiać tymi imbusowymi śrubami jak wyjmujesz lampy-zawsze zapamietaj,lub zapisz sobie odstep na gorze na srobach mocujacych,albo zaznacz jakos [br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 22:45_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bfb_01539_headlights_not_adjusted_3500_problem_rozwiazany-t76268.0.htmlomoze sie przyda
Rekomendowane odpowiedzi