Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] [A3] ksenony - wymiana postojówek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie moja luba która posiada audi a3 z 2006r poprosila mnie abym wymienił jej zarowki postojowe bo świecą na żółto i "zalewają moczem" światło ksenonów. Dostęp jest oczywiście nie wesoły i bez wyciągniecia lamp raczej sie nie obejdzie.

I tu mam pytanie takie: Czy samopoziomowanie sie jakoś nierozreguluje po wyciągnieciu lub chociaż wysunięciu lamp i dokręceniu ich spowrotem?

Czy one sie pozniej same ustawią czy będe musiał podnieść albo opuścic jedną lampe żeby granica światło-cień zrównała sie na obu lampach? VAGiem nic nie zdziałam bo tam jest CAN-bus a ja mam zwyklego 0BD2. :embarrassed:

Dzięki za jakiekolwiek porady :good:

[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 18:00_________________________________________________Naprawde nikt nie wyciagał xenonowych reflektorów? :evil:

Opublikowano

rozregulowac sie nie powinno,jak wyjmiesz cala lampe,bo jesli odepniesz wtyczke-potem wepniesz ja z powrotem- powinno powrocic do ustawien poczatkowych[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:47_________________________________________________a po konkretniejsze info, na forum A3,na pewno ktos to robil,upewnij sie tam :wink4:

Opublikowano

rozregulowac sie nie powinno,jak wyjmiesz cala lampe,bo jesli odepniesz wtyczke-potem wepniesz ja z powrotem- powinno powrocic do ustawien poczatkowych[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:47_________________________________________________a po konkretniejsze info, na forum A3,na pewno ktos to robil,upewnij sie tam :wink4:

Dzieki, czyli rozumiem to tak, że moge bez obaw wysunąć lampe, bez odpinania wtyczek i nic nie powinno sie rozregulować łącznie z ustawieniem świateł - To lepiej niż u mnie w B6 bez ksenonów gdzie po wyjęciu i włożeniu lampy musze ją ustawiać tymi imbusowymi śrubami :naughty:

Troche się zniechecilem do forum audi a3 gdyż panuje tam tendencja do odpowiadania w stylu "było już na forum, użyj opcji szukaj" Najsmieszniejsze, że takie odpowiedzi udzielają również osoby ktore maja po kilka-kilkanascie postów wysłanych. Oczywiście wszystkie pytania były zadawane po uprzednim intensywnym wyszukiwaniu... ale to juz OT

Opublikowano

samopoziom jest ustawiany za kazdym razem,gdy odpalasz auto-przekrecasz kluczyk i sygnal z czujnika(o ile dobrze pamietam,na tylnej osi w A4 ) idzie do lampy i ja ustawia :wink4:[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 22:42_________________________________________________

To lepiej niż u mnie w B6 bez ksenonów gdzie po wyjęciu i włożeniu lampy musze ją ustawiać tymi imbusowymi śrubami

jak wyjmujesz lampy-zawsze zapamietaj,lub zapisz sobie odstep na gorze na srobach mocujacych,albo zaznacz jakos :wink4:[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 22:45_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bfb_01539_headlights_not_adjusted_3500_problem_rozwiazany-t76268.0.htmlo

moze sie przyda :wink4: