pwal Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 dzięki koledzy..wielki szacun dla Was jutro jestem umówiony do serwisu skody..znajomy znajomego jest kierownikiem serwisu i kazał przyjechać jutro rano..więc mam nadzieje że jakąś diagnozę będę miał..i może uda się to jakoś wszystko doprowadzić do porządku za normalną cenę.. ponieważ już żadnej opcji innej nie mam pozdrawiam Ja mam ten sam problem z nieszczęsnymi kierownicami - przeładowanie 2500mbar i notlauf, już 3 razy turbo czyszczone i najdłużej było OK przez jakieś 4 miesiące. Dodam że do tej pory walczyłem sam z tym problemem, sam czyściłem dmuchawkę wg wskazówek z forum, wymieniłem N75, wszystkie wężyki podciśnienia, gruszkę sterująca turbiną od AVG (wtedy turbo chodziło prawidłowo najdłużej) i wszystko pupa . Rezultat jest taki że chyba oddam auto do profi serwisu od turbin i niech oni się już martwią jak to cholerstwo naprawić, dają 6 miesięcy gwarancji. Kolego mam tylko prośbę, jak dojdziesz do ładu z turbem napisz co u ciebie było przyczyną bo w TURBO S.C. w Poznaniu potrafią z człowieka niezłą kasę wyciągnąć ale fakt że zrobią dobrze z tego co słyszałem. Pozdrawiam
szwari Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ja jeszcze cały czas walczę z moją turbiną i z moimi drgawkami auta...auto oddałem do serwisu to wymienili mi tylko zaworek przy filtrze paliwa i teraz nie szarpie na zimnym tylko na ciepłym silniku..więc powiedzieli że na początek muszę doprowadzić turbinę do ładu..ponieważ stwierdzili że te drgania mogą być właśnie od turbiny..nie chce mi się wierzyć ale już innych opcji nie mam pwal już sporo czytałem o turbinach jeżeli zapiekają się Tobie łopatki to sprawdź dobrze bieżnię po których poruszają się te kierownice..jeżeli będziesz miał wżery lub rysy to Twoje czyszczenie idzie na marne..a jeżeli chodzi o serwisy które regenerują turbiny to uważaj ponieważ ta gwarancja jest tylko (tak ja mam w moim przypadku) na podpuchę. Też reklamowałem turbinę jak ponownie mi się zapiekła i z wielkimi przeszkodami przyjeli mi ją na gwarancję i powiedzieli że to ostatni raz robią ponieważ turbina jest ok a to że mi się tak szybko zapiekają kierownice to wina jest mojego auta.. A tak wracając to serwisów które regenerują turbiny to moim zdaniem nie powinni tego robić przy naszych turbinach tam gdzie są zmienne geometrie..ja już wole kupić dobrą używkę niż dać turbo do regeneracji..i właśnie szukam dobrej turbinki za dobrą cenę!!!!!!! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi