Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Problem z odpalaniem na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Takie jest moje zdanie, nie jest to duży koszt a bez sensu robić 2x tą samą robotę, no i w tych temperaturach jest to ważny element w naszych TDI'kach.

Opublikowano

Witam mam podobny problem moje autko z przyczyn wyzszych stoi caly czas na dworze i teraz po tygodniu stania w tych mrozach musialem ze 3 -4 razy podgrzac swiece zanim mi odpalilo i jak odpalilo to zatelepalo cala buda pare sekund zanim auto weszlo na obroty to moze byc wina swiec? dodam ze temperatura byla okolo -14 codzien a jak odpalalem -13,5 auto stalo 6 dni

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli jeszcze nie sprawdzałeś świec to jest to 1 czynność którą powinieneś zrobić.

Opublikowano

No nie sprawdzalem kolego bo cala jesien palilo na dotyk hehe spoko sprawdze i dam znac pozdrawiam forumowiczow

Opublikowano

A u mnie -21 i z odpaleniem pupa :tongue4: Ale po reanimacji prostownikiem gitarra :)

Opublikowano

Witam mam podobny problem moje autko z przyczyn wyzszych stoi caly czas na dworze i teraz po tygodniu stania w tych mrozach musialem ze 3 -4 razy podgrzac swiece zanim mi odpalilo i jak odpalilo to zatelepalo cala buda pare sekund zanim auto weszlo na obroty to moze byc wina swiec? dodam ze temperatura byla okolo -14 codzien a jak odpalalem -13,5 auto stalo 6 dni

nie oczekuj, że przy -15 zapali od dotyku, sprawdź świece czy grzeją oraz czy dochodzi do nich napięcie, stan akumulatora i rozrusznika też jest bardzo ważny

u siebie przy - 15 podgrzewam świece 2 razy i dopiero jak przekaźnik je rozłączy to przekręcam kluczyk i po 4 obrotach zapala, 2 sekundy poelepie i dalej pracuje ok, to w końcu diesel :wink4:

Opublikowano

no panowie, wszystkie świece grzeją :>, -15*C rano po całej nocy przed garażem i odpalił z 1 razem tyle że trochę przekręcił wałem (4-5razy) później zatelepał przez ułamek sekundy i chodził już płynnie

Opublikowano

No to koledzy mysle ze moim jest wszystko ok bo jak podgrzeje swiece ze 2-3 razy przy -15 to po okolo 4 obrotach walu odpala zatelepie i po jakis 2 sekundach wchodzi na normalne obroty dzieki za informacje pozdro

Opublikowano

ja bym się nie przejmował :D rodzice mają phaentona 5.0tdi i dziś po 4dniach przed domem bo nikomu się nie chciało go schować zapalił dopiero za 3 razem, a znam go od nowości i ma lekko ponad 100tyś :)

Panowie a czy w AJM sprawdza się coś takieog jak kąt wtrysku, odpowiedzialnego za odpalanie?

Opublikowano

w autach z PD sprawdza się kąt synchronizacji w grupie 004 ostatnia rubryka. A co do świec to są bardzo ważne przy takich temperaturach, ja wymieniłem nie cały tydzień temu na nowe Beru i nie narzekam z odpaleniem :naughty:.