maciekg Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Codziennie rano podczas pierwszego uruchomienia silnika, przez kilka-kilkanascie sekund chodzi on glosniej (slychac jakby klekot), a nastepnie przechodzi do normalnej pracy. Dokladnie slychac to w 15-16 sekundzie ponizszego nagrania: www.chelm.mm.pl/~mietek/Voice011.wav Co o tym myslicie ? Audi a4 1.8 1995 r., Przejechane ok. 1000 KM na nowym oleju polsynt. Shell Helix 10w40
wojtas-audi Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 A masz klimatyzacje ?? Bo u ojca tak jest w meganie - po zapaleniu sprezarka sie wlacza
Krzychu88 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 U mnie tez tak jest nie przejmuj sie tym, w passatach B5 tez sprawdzalem i to samo
Krzychu88 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 To i tak nic nie da te silniki juz tak maja ale to w niczym nie przeszkadza on chodzi przez pare sekundek tak ciut glosniej
Wihajster Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 olej zmien bo to pewnie szklanki stukaja a jak cie to bardzo denerwuje wymien je
maciekg Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2006 wymienić olej na jaki ? Shell jest zly ?
Wihajster Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 ja ci nie bierze oleju to lej syntetyk 5w40 albo ewentualnie 10w40 najlepiej mobil1
Pikuś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 olej zmien bo to pewnie szklanki stukaja To chyba wymienic olej ale na mineralny. Bo olej mineralny pozostaje na elementach, a oleje syntetyczne splywaja. Jesli sie myle to mnie poprawcie. :razz:
Wihajster Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 ale szybciej syntetyk wypelni szklanki i szybciej przestana stukac :razz:
dziarule Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 ale w benzyniaku taki problem.... ja myslalem ze to diesel
Krzychu88 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 olej zmien bo to pewnie szklanki stukaja a jak cie to bardzo denerwuje wymien je no dokladnie jak kolega pisze, a w benzynie to nie wiem ale ciag ma wszystko dobry i dobrze chodzi :?:
kieruś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Opublikowano 3 Stycznia 2007 kurde bez kitu, u mnie to samo. Dzis odpalilem samochód i ciaglke cyk cyk cyk i nie przestaje, tak szybko, nie zawsze tak robi ale mnie to wkurza. kurde nie nie maluch zeby tak robić moze mi sie wydaje ale chyba bierze mi olej, raz dolalem 1litr bo na bagnecie bylo minimum ale kontrolka sie nie palila jeszcze i teraz mam stan na poł - nie wiem co jest grane mówią zeby olej wymienic interpunkcja proszę ! pre_pl
micek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Opublikowano 3 Stycznia 2007 U mnie tez cyka jak odpale i zaraz przestaje.Ale to juz powoli uszczelniacze siadaja nie trzymaja oleju i chodza na sucho dlatego tak cykaja.Mialem tak w B4 wymienilem uszczelniacze i po problemie.
Rekomendowane odpowiedzi