Pakosław Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Proszę o pomoc. Nie mogę odpalić. Przyjechałem , wyłączyłem. Odkręciłem korek pod filtrem paliwa, zakręciłem i nie mogę teraz odpalić. Próbowałem odpowietrzyć na filtrze ale nawet kropla paliwa nie wypłynęła. Nie dostaje paliwa. Co sie stało? Proszę o pomoc.
ic3ek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 No to zapowietrzyłeś sobie układ paliwowy. Trza go odpowietrzyć , ale jak to ci nie powiem bo ja zawsze przy zmianie filtra zalewam go całego ropa i z zapowietrzeniem nie mam problemu. Niech inni sie wypowiedzą.
zbyszek7791 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 spuszczenie paliwa z filtra na niewiele się zdaje poprostu przydało by się go wymienić. Natomiast z tym odpowietrzeniem to zasówaj na stację po paliwo, zdejmij zawleczkę z przewodu przelewowego na filtrze, i zdejmj ten przewód. Następnie zalej do pelna paliwem i założ przewód z zabezpieczeniem. Dalej odepnij przewody ze świec żarowych co by ich nie popalić (chyba że już je spaliłeś,trzeba je sprawdzić), następnie poluzowujesz rurki przy wtryskiwaczach i kręcisz rozrusznikiem kilka razy do momętu aż paliwo zacznie wyplywać przy wtryskach. Następnie zakręcasz rurki , podpinasz świece i po chwili kręcenia powinien zagadać. A i jeszcze jedno przy odpowietrzaniu jak i odpalaniu trzymaj gaz w podłodze to szybciej pójdzie. powodzenia.
Pakosław Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 dzięki ale z tymi świecami to mnie wystraszyłeś . Muszę sprawdzić kurde.
goldi Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Na górze filta paliwa masz nakretke odkręcasz zalewasz ropki przez strzykawkę i palisz
keżor Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 zakręć wszystko na filtrze, poluzuj dopływy paliwa na wtryskach (17płaska) i przekręć kluczyk aż sie pojawi ropa na wtryskach i szybko zgaś. następnie zakręć nakrętki i odpal, może odrobine dłużej pokręcić to nie poddawaj sie , odpali na pewno.
Pakosław Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 Już zrobiłem. Wymieniłem filtr i świece, odpowietrzyłem i pięknie gra.100 km jazdy i sucho. Zobaczymy jak odpali rano bo u mnie - 16 C. DZIĘKUJE BARDZO WSZYSTKIM ZA RADĘ.[br]Dopisany: 19 Grudzień 2009, 22:22_________________________________________________Hura!!!!!!! - 16 C a on odpala jak latem od dotyku. To jest to.
Rekomendowane odpowiedzi