M_ILES Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam! Moja B6 ma 7 latek, i niestety troszke juz po niej widac wiek. Chcialbym zapytac, czy fakt, iz trzeba przednimi drzwiami od strony kierowcy dosyc mocno trzasnac, aby sie zamknely, powinien niepokoic? Czy mozna jakos na zawiasach podregulowac, czy to wina innego elementu? (wygladaja jakby troszke opadly) Dzieki
wrclaguna Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 a moze bylo kiedys bum... i cos nie pasi
_Bartek_ Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Moje od poasazera z przodu tez sie nie zamykaja jak od kierowcy... Ale trzaskac nie trzeba...Po prostu pchnac je. Ale zdaje sie, ze to od mat wygluszajacych
Demo Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Czy mozna jakos na zawiasach podregulowac, czy to wina innego elementu? (wygladaja jakby troszke opadly) Opadły. Mam to samo. Tylko u mnie to chyba zawiasy już do wymiany
M_ILES Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Drzwi od strony kierowcy, to jeden z najczesciej uzywanych elementow, wiec po latach ma prawo sie troche wyeksploatowac, aczkolwiek mam nadzieje, ze uda sie to zrobic za pomoca regulacji(?) Otwierajac je klamka(z zewnatrz), czuc lekki opor na samej klamce, trzeba uzyc ciut wiecej sily, same drzwi zas, opadaja jakby milimetr nizej i otwieraja sie. Jakies wskazowki? Pozdrawiam
Koczis Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Dwie: 1. opuścić trochę sam skobel na słupku, ale drzwi dalej będą opadnięte i to dalej będzie widać 2. odkręcić dolny zawias przy drzwiach i delikatnie poluzować górny(ale naprawdę tylko musnąć) i podnieść drzwi od drugiego końca. Będzie widać jak było poprzednio skręcone i jak przesuniesz o 1-2mm to dokręcasz i masz równe drzwi [br]Dopisany: 27 Grudzień 2009, 21:06_________________________________________________Oczywiście przesunie się tylko na dolnym mocowaniu, bo górne pomimo tego zluzowania nadal ma trzymać drzwi na swoim miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi