karolasterka Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 witam. Szukałem odpowiedzi na moje pytanie w szukajce ale nic szczegolnego nie było temu zakładam new teamt. Mój problem polega na tym że nie działają ( nie podswietlają) mi dwa przyciski na klimatroniku a mianowicie strzałka w górę i w dół a przycisk nawiewu centralnego w porządku. Dodam że gdy wcisnę tą strzałkę w górę to wieje mi na szybę ( ale się nie swieci na wyświetlaczu) a gdy na nogi ( strzałka w dół) to ani nie wieje ani nie swieci się kontrolka. i wogóle słabo na nogi wieje prawie wcale. Proszę o pomoc
GRYFI Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 vag problem w tym, że panel klimy jest raczej nierozbieralny i jeśli uszkodzeniu uległ któryś z jego elementów to trzeba wymienić cały
Guregoru Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Najpierw sprawdź sobie błędy na samym klimatroniku może coś wyskoczy
karolasterka Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2009 ale błędy na kanale 1? boo jak go załącze to ciagle jakieś wartości mi sie zmieniają...
Guregoru Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Czyli wyświetlają się błędy Pospisuj co tam się wyświetla i poszukaj na forum co oznaczają
Kolkov Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 vag problem w tym, że panel klimy jest raczej nierozbieralny i jeśli uszkodzeniu uległ któryś z jego elementów to trzeba wymienić cały nieprawda sprawdź zimne luty na płytce ( to najczęstsza przypadłość tych paneli), a za podświetlenie w przedliftach odpowiedzialne są takie małe żaróweczki, które kosztują 8zł w IC wykręć i kup taką samą poczytaj ten temat http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_panela_klimatronika-t3521.0.html;msg47399#msg47399
karolasterka Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 ok jak znajdę wolną chwilę i spisze te błędy..[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 07:23_________________________________________________a z resztą takie pojęcie jak zimne luty to dla mnie abstrakcyjne pojęcie, nie wiem z czym to nawet sie je... a jak to zrobić to wcale nie mam pojęcia
Guregoru Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 a z resztą takie pojęcie jak zimne luty to dla mnie abstrakcyjne pojęcie, nie wiem z czym to nawet sie je... a jak to zrobić to wcale nie mam pojęcia Dlatego poczytaj wątek który wkleił kolega bo tam dokładnie wszystko pisze
karolasterka Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 ale błędy sa wyswietlane na kanale pierwszym?
Guregoru Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 ale błędy sa wyswietlane na kanale pierwszym? Tak jest
karolasterka Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 to będzie chyba tak : 62,3 15,7 i 13,5 o ile dobrze pamiętam..[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 22:47_________________________________________________te dwa sotatnie to chyba chodzi o klapę na nogi ( fakt nie dmucha mi na nogi) a ta pierwsza wartość? i co mozna z tym zrobić?
Guregoru Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Szukaj kolego szukaj na forum bo na pewno są opisy błędów, z czego one są i jak im zaradzić [br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 22:52_________________________________________________62.3 - czujnik słoneczny ( na środku deski roździelczej chwilowe rozłączenie)
karolasterka Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2009 Guregoru dzieki wielkie:) a co to wogóle ten czujnik słoneczny i do czego służy i jak sie dobrać do niego i naprawić będzie szybciej może mi podpowiesz będzie szybciej[br]Dopisany: 24 Grudzień 2009, 07:30_________________________________________________Panowie mam jeszcze pytanie, gdzie u mnie jest silniczek od klapy na nogi? od strony kierowcy czy pod schowkiem bo szukałem i co temat to inaczej jest napisane...
Guregoru Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Guregoru dzieki wielkie:) a co to wogóle ten czujnik słoneczny i do czego służy i jak sie dobrać do niego i naprawić będzie szybciej może mi podpowiesz będzie szybciej Czujnik który mierzy jak mocno świeci słońce przez przednią szybę i dostosowywujący moc nawiewu klimy jak jest na auto żebyś się nie usmażył w aucie ale jak się do niego dobrać to niestety ci nie powiem bo nigdy tam nie grzebałem
karolasterka Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2009 Guregoru a jak z tym silniczkiem od klapy na nogi co pisalem wiesz coś?
Guregoru Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Guregoru a jak z tym silniczkiem od klapy na nogi co pisalem wiesz coś? Niestety też słyszałem różne opinie
karolasterka Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2010 słuchaj jednak po stronie kierwocy za pedałem gazu, dojście b. kiepskie i nie wiem jak wykręcić dwa wkręty bo tam dojścia nie ma i żaden śrubokręt się nie mieści[br]Dopisany: 01 Styczeń 2010, 16:36_________________________________________________i jak nikt nie wie czym można odkręcić te wkręty od tego silniczka?? dojście jest marne i nie wim co z tym zrobic
Guregoru Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Weź (pożycz, kup) taki śrubokręt co się wygina i na pewno tam dojdziesz
endriu15 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 witam niech mi ktoś napisze co to za błąd z klimatroni-ka 65,1
Rekomendowane odpowiedzi