Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APT] Nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Potrzebuję szybkiej pomocy. Jestem właścicielem audi B5 1.8. Wszystko było super żadnych problemów. Aż dziś rano ciężko odpalił. Stracił prawie całkiem swoją moc, szarpało nim i nie chciał się wkręcać na obroty. Pokazywał bardzo duże spalanie. A teraz nie pali już wcale!!!! Co najpierw można sprawdzić zanim ewentualnie przetransportuje się je do mechanika?? Miał ktoś podobny problem ?

Aha auto jest na sekwencji (od 20 stopni włączają się po kolei wszystkie baniaki). Nie pali ani na benzynie ani gazie.

Opublikowano

miałem podobnie w zeszłym roku w zimie jak mrozy były, odpalił ale jak przełączał się na gaz wtedy tracił moc i silnik przestawał chodzić i tak przez cały dzień, każda próba jazdy na lpg kończyła się zgaśnięciem silnika, nie wiem co było przyczyną bo w końcu się odmulił, nie jestem szpecem ale może to wina temperatury ?

Opublikowano

A może coś z silnikiem sie stało np. z rozrządem (szarpneło - to było jakby przerwał czy jakis metaliczny dźwięk?) i to nie problem instalacji LPG.

Opublikowano

No i już przyczyna znana.

Po pracy jakimś cudem odpaliła. Postanowiłem pojechać do mechanika. Posłuchaj i powiedział że prawdopodobnie rozrząd przeskoczył ale i tak zrobi to dopiero po świętach :/ Wiec postanowiłem jeszcze posprawdzać sam. I okazało się że nie pali na jeden baniak! Po podmianie świecy okazało się że to cewka, czyli dwa baniaki. Ktoś chyba przy niej kiedyś grzebał. Była pęknięta w pół i trochę się przyfajczyła :/ ehh... lepiej to niż rozrząd.

Opublikowano

to dobrze, że się sprawa wyjaśniłą, jeśli chodzi o LPG to trzeba bardzo dbać o sprawy związane z zapłonem :hi: