Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 TDI Quattro S-line by Trezor (chip by ECUProject)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurcze klor tego auta masz super :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Kurcze klor tego auta masz super :cool1:

Szkoda, że tylko kolor. :gwizdanie:

Opublikowano

Fajnie by było zrobić jakieś spotkanie samych B7 z Wrocławia i pooglądać mody kolegów na żywo :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Fajnie by było zrobić jakieś spotkanie samych B7 z Wrocławia i pooglądać mody kolegów na żywo :decayed:

Jeśli się uda, to jestem za. Kiedyś jak byłem na spocie pod Millenijnym, to B7 nie było, poza moją.

Opublikowano

Szkoda, że tylko kolor.

za kolorem idzie cala reszta :wink4: chodzilo o caloksztaut :)

Opublikowano

No ja też byłem raz i to co zastałem nie miało nic wspólnego z forum o nazwie A4 :decayed: Jestem otwarty na propozycję :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Kolejny mod zrobiony. Zamontowany zestaw naprawczy rolety bagażnika. :evil:

Niestety nie pomaga to w stu procentach. :confused4:

Opublikowano

A co tam tak pada, że aż zestaw naprawczy zrobili :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Źle się wyraziłem, chodziło o zestaw naprawczy rolety bagażnika (już poprawiłem).

Roleta zaczyna skrzypieć i do tego ten zestaw. 2 śrubki i 2 kawałki plastiku za około 50zł.

Opublikowano

Źle się wyraziłem, chodziło o zestaw naprawczy rolety bagażnika (już poprawiłem).

Roleta zaczyna skrzypieć i do tego ten zestaw. 2 śrubki i 2 kawałki plastiku za około 50zł.

Mam to u siebie i od 2 lat spokój ze skrzypiącą roletą :good:

Opublikowano
  • Autor

U mnie skrzypienie pojawiło się dopiero kilka miesięcy temu. Ale wczorajszy, szybki test na wybojach, wykazał że nie pomogło w 100%.

Odwołuję te herezje.:) Jednak pomogło i roleta stała się milcząca. :kox: Oby na zawsze.

Opublikowano

U mnie skrzypienie pojawiło się dopiero kilka miesięcy temu. Ale wczorajszy, szybki test na wybojach, wykazał że nie pomogło w 100%.

Odwołuję te herezje.:) Jednak pomogło i roleta stała się milcząca. :kox: Oby na zawsze.

zaczepy rolety warto od czasu do czasu potraktować silikonem w spraju tak jak i uszczelki gumowe w drzwiach, no i jak zaczyna skrzypieć skóra na fotelach tylnych to je rozkładam i przecieram conditionerem megsa i wtedy błoga cisza inside :)

Opublikowano
  • Autor

zaczepy rolety warto od czasu do czasu potraktować silikonem w spraju tak jak i uszczelki gumowe w drzwiach, no i jak zaczyna skrzypieć skóra na fotelach tylnych to je rozkładam i przecieram conditionerem megsa i wtedy błoga cisza inside :)

Dzięki za podpowiedzi, choć na szczęście nic nie skrzypi. Poza minimalnymi odgłosami (od czasu do czasu) ze styku zapięcia pasa i fotela kierowcy. Wydaje się, że jak obcierają o siebie, to wydają taki dziwny dźwięk. Może megs też pomoże.:)

Opublikowano

Mozecie powiedzieć co to za plastyki i gdzie przychodzą?

Czy tyczy sie to tych po L i P stronie do zaczepiania rolety po rozwinięciu?

A do czego służą "śrubki" (cz może wkręty)?

Czy kolorek to LY7Z delphingrau czy może LY7Q Atlasgrau, a może coś innego...?

Opublikowano

Mozecie powiedzieć co to za plastyki i gdzie przychodzą?

Czy tyczy sie to tych po L i P stronie do zaczepiania rolety po rozwinięciu?

A do czego służą "śrubki" (cz może wkręty)?

Czy kolorek to LY7Z delphingrau czy może LY7Q Atlasgrau, a może coś innego...?

i foto plizz :wink4:
Opublikowano

Tutaj widać jak to wygląda: http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=445283

A kolor jest delfiniasty.;)

słuchaj bo z moją roletą nic nie piszczy i nic nie skrzeczy tyle że w tych mocowaniach pierw się obróci roleta lekko do pionu a następnie z tych owalnych mocowań na dziurach wyskoczy i trzaśnie podczas nagłego zwijania.

Czy ten zestaw rozwiąże i moje problemy?

... też mam delfiniasty ;)

Opublikowano
  • Autor

Tutaj widać jak to wygląda: http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=445283

A kolor jest delfiniasty.;)

słuchaj bo z moją roletą nic nie piszczy i nic nie skrzeczy tyle że w tych mocowaniach pierw się obróci roleta lekko do pionu a następnie z tych owalnych mocowań na dziurach wyskoczy i trzaśnie podczas nagłego zwijania.

Czy ten zestaw rozwiąże i moje problemy?

... też mam delfiniasty ;)

Gwarancji Ci oczywiście nie dam, ale te rozwiązanie powoduje, że roleta trzyma się bardziej sztywno i nie opada na dół. Myślę, że powinno to pomóc.

Opublikowano

nie widzę jakiegoś podtarcia ani w gnieździ ani w tym plastyku, więc co ten z zestawu naprawczego ma troszkę inny kształt? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Nie rozumiem do końca Twojego pytania. Ale jeśli dobrze czytam, to ten plastik zmniejsza wielkość gniazda i powoduje, że uchwyty sztywniej są spasowane.