Ciacho1989 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam! W mojej audi podłączyłem takie radyjko http://allegro.pl/item852723205_pioneer_deh_p5100ub_4x50w_nowe_czytnik_sd_gratis.html i mam problem Nie wiem czy to ustawienia radia czy coś innego ale gdy przyspieszam moje radio się pogłaśnia gdy zwalniam przycisza się nie wiem co jest grane:P Miał ktoś taki przypadek?
Michał Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 To funkcja radia, nazywa się GALA zapewne można ją wyłączyć
Ciacho1989 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 ale jak szukam tego w instrukcji i nie mogę znaleźć
stempel72 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Gala nie ma nic do tego, bo radio nie jest podłączone do czujnika prędkości auta. Zapewne ma mikrofon i podczas zwiększania hałasu w aucie się podgłasnia. Nie w kazdym radiu można się tego pozbyć ale polak potrafi.
Michał Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Gala nie ma nic do tego, bo radio nie jest podłączone do czujnika prędkości auta. Zapewne ma mikrofon i podczas zwiększania hałasu w aucie się podgłasnia. Nie w kazdym radiu można się tego pozbyć ale polak potrafi. nie rozumiem ma mikrofon i im w aucie jest głośniej tym bardziej się pogłaśnia? Wniosek z tego taki że jeśli ustawię muzykę dosyć głośno to radio samo będzie się pogłaśniało bo w aucie będzie głośno (nie od prędkości a od muzyki)... [br]Dopisany: 26 Grudzień 2009, 17:17_________________________________________________poszukaj w instrukcji coś o funkcji ASL cyt. opis DEH-P5100UB Automatyczna funkcja poziomowania dźwięku (ASL) dba o zachowanie optymalnego poziomu głośności, mając na uwadze rosnący poziom hałasu wraz ze wzrostem prędkości.
moskal Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Mama pionka 6900 i tez jest ta funkcja , na 100% można ja wyłączyc a właściwie ustawic na poziom minimalny , poszukaj w opcjach
stempel72 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ale tego Pionka to kolega nie ma podłączonego do czujnika prędkości. Podobne rozwiązanie jest w BOSE.
KANAL Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Gala nie ma nic do tego, bo radio nie jest podłączone do czujnika prędkości auta. Zapewne ma mikrofon i podczas zwiększania hałasu w aucie się podgłasnia. Nie w kazdym radiu można się tego pozbyć ale polak potrafi. nie rozumiem ma mikrofon i im w aucie jest głośniej tym bardziej się pogłaśnia? Wniosek z tego taki że jeśli ustawię muzykę dosyć głośno to radio samo będzie się pogłaśniało bo w aucie będzie głośno (nie od prędkości a od muzyki)... [br]Dopisany: 26 Grudzień 2009, 17:17_________________________________________________poszukaj w instrukcji coś o funkcji ASL cyt. opis DEH-P5100UB Automatyczna funkcja poziomowania dźwięku (ASL) dba o zachowanie optymalnego poziomu głośności, mając na uwadze rosnący poziom hałasu wraz ze wzrostem prędkości. To jest to.... instrukcja w lape i szukaj... bedzie najprawdopodniej tam gdzie ustawiasz bass, treble, loudness, fader itp. itd. ... u mnie w DEH-7650mp mozna go wylaczyc calkowicie albo ustawic ktorys chyba z trzech poziomow.
Demo Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Wniosek z tego taki że jeśli ustawię muzykę dosyć głośno to radio samo będzie się pogłaśniało bo w aucie będzie głośno (nie od prędkości a od muzyki)... Radio sobie odseparuje dźwięk który wytwarza i sprawdzi tylko "obce" dźwięki. Nie ma żadnego problemu.
Michał Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Wniosek z tego taki że jeśli ustawię muzykę dosyć głośno to radio samo będzie się pogłaśniało bo w aucie będzie głośno (nie od prędkości a od muzyki)... Radio sobie odseparuje dźwięk który wytwarza i sprawdzi tylko "obce" dźwięki. Nie ma żadnego problemu. Dzięki za wyjaśnienie i przepraszam za wprowadzenie w błąd ps. Kolego Ciacho1989 na przyszłość dokładniej przeglądaj instrukcję
Ciacho1989 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 dzięki koledzy już wszystko ok to była funkcja ASL po prostu trzeba ją wyłączyć:P a instrukcje dokładnie przeczytałem;p
Rekomendowane odpowiedzi