Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gdzie zamontować CB radio?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3-7km realne

Przy 200 MLka trzymała się u mnie na dachu, tylko nie podałeś jaki rozmiar magnesu ma ta ML bo były dwa, mniejszy i większy

Opublikowano

z prędkością to różnie. Gdybyś pomykał autostradą to nie ma żadnego problemu, ale jak mijasz się np z tirem to jego podmuch musisz dodać do prędkości z którą jedziesz :) Generalnie myślę, że 140-150 spokojnie możesz śmigać

Opublikowano

magnes ma 13 czy 14 cm tak niby wychodzi

Opublikowano

no słuchaj to 110 to jest tak asekuracyjnie bardzo. Poczytaj sobie forum o CB, chłopaki lecieli z MLką nawet 230 i się trzymała na dachu :)

Opublikowano

ok to gites a takie pytanko jeszcze kabel puściłem do bagażnika ale bagażnik go przytrzaskuje bo inaczej nie da rady i teraz tak nie porobi się coś z kablem bo dłuższym otwieraniu i zamykaniu bagażnika? dodam ze kabel przylega do gumy i metal docika go do gumy prosze o odp

Opublikowano

Ja też mam przez bagażnik, w poprzednim aucie przez rok mi się nic z kablem nie stało. Także spoko - powinno być ok :)

Opublikowano

przetrze się, standard, u mnie wywaliłem już dwa kable, tyle że ja mam na klapie na dzwonku więc kabel wymienny za parę zł

Opublikowano

U mnie w sedanie kabel wychodzi przez bagażnik i nic się nie przetarło do tej pory.

Opublikowano

co zauważyłem to jak bagażnik jest dłużej zamknięty to robią się takie leciutkie dwa wciśnięcia leciutkie prosze o odp

Opublikowano

pesik87 ale ja widzę że kabel od anteny nie masz pod wykładziną z tego co widzę a jak ci z tylnej kanapy wychodzi przeciez jak idzie to go widać w środku tak?

kabel jest tylko przy radyjku widoczny.. potem chowa sie w tunelu.. i w tunelu wchodzi pod wykladzine.. i dopiero wychodzi w bagazniku(w sumie pod kanapa tylna ale tam juz nie daleko)

Opublikowano

aha ok a co powiesz o tym co pisalem:

co zauważyłem to jak bagażnik jest dłużej zamknięty to robią się takie leciutkie dwa wciśnięcia leciutkie prosze o odp

Opublikowano

ja umieściłem radyjko w mojej audi tak jak na zdjęciu

DSC_1020.jpg

tylko w moim avancie kabel pociągnąłem przy podsufitce pod odginaną listwa

DSC_1028.jpg

i mam problem tylko przy uszczelce bagażnika, mianowicie kabel trochę odcisnął uszczelke i podczas deszczu trochę przechodzą kropelki i nie wiem jak przeprowadzić ten kabel na zewnątrz :/

DSC_1027.jpg

Opublikowano

aha

a odpowie ktoś na to co pisałem:

co zauważyłem to jak bagażnik jest dłużej zamknięty to robią się takie leciutkie dwa wciśnięcia leciutkie prosze o odp[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2011, 18:17_________________________________________________panowie dla pewności możecie mi na to odpowiedziec? prosiłbym bardzo

czy warto ściągac na noc magnes z klapy bagażnika?i co ile trzeba magnes ścigac i przecierac by wilgoci nie było?i po zdjęciu magnesu od nowa trzeba stroic antene?

Opublikowano

ja nie ściągam magnesu, jeśli stawiasz w tym samym miejscu w którym stał to nie musisz stroić

szczerze to nie wiem o co Ci chodzi w tej wypowiedzi

"co zauważyłem to jak bagażnik jest dłużej zamknięty to robią się takie leciutkie dwa wciśnięcia leciutkie prosze o odp"

w którym miejscu się to tworzy ??

Opublikowano

już pokazuje:

http://imageshack.us/photo/my-images/37/aaaaaaakc.jpg/

na zdjęciu tego dobrze nie widać ale to jest coś takiego,że jak klapa przytrzaskuje kabel to tam się leciutkie wgniecienie robi i boje się czy to bardziej się nie będzie robić

ale wogule magnesu nie ściągasz? a jak przecierasz tam gdzie jest magnes np żeby wilgoci nie było? bo boje się że jak mi zestroją antenę i ściągnę magnes to już ten swr będzie gorszy a będę musiał nieraz ściągać magnes by przetrzeć to miejsce gdzie on jest co ty na to? proszę o odp.

Opublikowano

wiesz co raz na tydzień jak (to takie minimum) myję samochód to zdejmuje i przecieram dokładnie gumę od magnesu do sucha i stawiam na nowo, nie martw się napewno nie stracisz właściwości odbiorczo-nadawczych jeśli postawisz znowu na to samo miejsce antene, a o te wgniecenia się nie martw, to normalne jak przewód się styka z uszczelkami i ruchomymi elementami nadwozia zobacz na moich zdjęciach konkretnie na 3 jak kabel jest pościskany to normalne.

Nie martw się i używaj CB :D

Opublikowano

dzięki uspokoiłeś mnie dzięki Ci

a tutaj dwie prowizoryczne fotki jak to będzie wyglądało u mnie:

tak idzie kabel oparcia nie widać ale też idzie po środku i górą koło światła stop do bagażnika:

http://imageshack.us/photo/my-images/843/zs1j.jpg/

a tutaj gdzie radio będzie,będzie ono pod skosem wtedy lepszy zasięg do niego mam i widoczniejszy będzie dla mnie bardziej:

http://imageshack.us/photo/my-images/855/36498689.jpg/

a tutaj jak wygląda ta podstawka,i ten kabel też jest lekko przygnieciony to nic się nie będzie dziać? bo tutaj w tym temacie ktoś pisał,że się przetrze co o tym sądzisz?

http://imageshack.us/photo/my-images/834/33841553.jpg/

Opublikowano

Ja miałem tak samo poprowadzony kabel w poprzednim samochodzie, i było to bardzo dobre rozwiązanie :)

Opublikowano

ale co mnie martwi to czy nie będzie zakłóceń jak ktoś siądzie sobie z tyłu?bo tam pod kanapą idzie kabel

a co do tego przytrzaskiwania kabla to mówisz nie ma się co przejmować?

Opublikowano

nie martw się, kabel jest izolowany więc bez obaw :)