Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nieszczelność czy coś więcej? (filmik)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde tak sobie oglądam te temaciki to tak w sumie to fajnie, że takie coś jest, ale jednej rzeczy nie rozumiem po co tak gazować auto do takich obrotów :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Kurde tak sobie oglądam te temaciki to tak w sumie to fajnie, że takie coś jest, ale jednej rzeczy nie rozumiem po co tak gazować auto do takich obrotów :tongue4:

jeżeli dostajesz laga przy 3800 obr to jakoś trzeba sprawdzić gdzie ta nieszczelność przy takim ciśnieniu :cool1:

Opublikowano

PROBLEM ROZWIĄZANY :gwizdanie:

Czasami mnie to męczy że zawsze mam rację... :decayed:

Nieszczelność pojawiła się na łączeniu kolektora z flanszą...

Wyciąłem nową podwójną uszczelkę z krygielitu łącząc ją klejem do tłumików i smarując tym samym w miejscach styku. Wszystko ładnie skręciłem na nowych śrubach z podkładkami sprężynującymi i odczekałem pół godzinki.

Po złożeniu jazda próbna...

Znacznie lepiej ale jeszcze gdzieś uciekało. Wjechałem na kanał i mocna przygazówka. Okazało się że dopiero jak na postoju przygazowało się ponad 4000 obr. zaczęło puszczać mi na wejściu do turbo. Założyłem większą obejmę i ścisnąłem.

Na jeździe próbnej wskazówka obrotomierza poszła idealnie równo, autko troszkę żwawsze i kompletnie ustało dymienie :good:

Somes tak mówisz :mysli:

Teraz zrobiłem logi(beda jak kumpel do domu wróci) i też mam widocznie gdzieś nieszczelnosć pierwszy strzał jest przy 3,2 a później własnie przy 3,8 dosc mocny :gwizdanie: Ale bardzo ładnie sie zbiera :naughty: nie wiem czy nie zakupie kolanka sylikonowego bo tam wyprowadzic to na proste połaczenie to naprawde trudno :wallbash:

Opublikowano

:polew: :polew:

a więc uczę się na Twoich błędach i zwrócę szczególną uwagę na to łączenie :wink4:

Opublikowano

:polew: :polew:

a więc uczę się na Twoich błędach i zwrócę szczególną uwagę na to łączenie :wink4:

Warto sprawdzać każde łączenie co jakiś czas, aj jak pojawi się dziura to nie kupować tego w aso bo mają 50x drożej .... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

zobacz sobie Kowi :wink4:

0b4b9e50cb969294.jpg[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 23:10_________________________________________________jeszcze filmik w ramach zatwierdzenia :gwizdanie:

:tongue4:

Opublikowano

Somes, Kowi a słychać było u was że jest nieszczelność? Czy zauważyliście to tylko po obrotach?

Muszę dziś popatrzeć czy mojemu sykowi też się cofają obroty :mysli:

Opublikowano

U mnuie to jest wyraźny zanik mocy przy 3,2 tys, później znowu ciagnie dalej, syku nie słychać jak u ciebie, tyle ze wykakuje mi bład przepływki :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

nie było żadnego większego syku :wink4: