Agrzesiek4 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam, wiem ze tematow na ten temat było sporo, ale w kazdym pisza inaczej. Konkretnie chodzi o to ze mam ori alarm uzbrajany z kluczyka i nie mam do niego pilota. chce wymontowac ori centralke i podpiąć nową. Chciałbym wiedzieć gdzie znajduje sie ta centralka którą chce wymienić. Jedni pisza ze pod nogami kierowcy, jedni ze w bagazniku jedni ze pod tylną kanapą. Moze jakis konkretny namiar?
pox Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 U mnie jest oddzielny moduł pod tylną kanapą, obok sterownika ABS-u, ale w twoim roczniku, to chyba jest zintegrowany z pompką od centralnego. Jeżeli chcesz dołożyć drugi alarm, nie musisz wywalać ori, wystarczy odpowiednie podpięcie.
Agrzesiek4 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2009 pod tylna kanapa? a jak ja mam zdemontowac tylna kanape? dodam ze nie mam dzielonych foteli. molze ktos ma jakies inne informacje gdzie moze znajdowac sie ta centralka?
pox Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Musisz pociagnąć ją do góry - trzyma sie na zatrzaskach, potem wysuwasz do przodu, żaden wielki problem. Jeżeli nie tam to zintegrowana jest ze sterownikiem centralnego zamka, który znajduje się w bagażniku. innych miejsc nie ma.
Agrzesiek4 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 w bagazniku z prawej strony sciagnalem ta obudowe z materialu i nie znalazlem tam zadnego urzadzenia. pod tylna kanapa znalazlem jakies urzadzenie podobne do mojej nowej centralki, ale ono jest na jakąś wązką wtyczkę i podlaczone do niej kupe kabli, nie wiem czy to to, umiejscowiona jest ona na samym środku na wysokości końca kanapy czyli tak jak mocowania kanapy. czy to to? dodam ze po odlaczeniu tej wtyczki od tego urzadzenia centralny z kluczyka i domykanie szyb nadal dzialalo.
Rekomendowane odpowiedzi