YATES 0 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 W tamtym roku w czerwcu w tym samym dniu ubezpieczyłem w OC dwa samochody,które sa na mnie zarejestrowane mając 30% zniżki.Moje pytanie jest następujące - czy w tym roku dostanę dodatkowe 10% zniżki czy może ze względu na równoległe ubezpieczenie dwóch aut dostanę 20% ( 2x 10% ) czyli miałbym wtedy 50% ( oczywiście w przypadku bezszkodowej jazdy obydwoma) ??? Proszę o jakieś sugestię osób,które miały podobną sytuację. PS ubezp. w MTU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkolek 1 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 na każde auto ubezpieczenie jest oddzielne. ewentualnie mogą ci dać 5% za kontynuacje ubezpieczenia. z tego co się orjentuję to wszystko zależy od ubezpieczalni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YATES 0 Posted May 28, 2007 Author Share Posted May 28, 2007 Hmm w LINK4 jak ostatnio pani dzwoniła to mówiła mi,że za każde auto ,które rok bezszkodowo przejeżdzi należy się zniżka 10% czyli za dwa auta powinno wzrosnąć o 20%.Ciekawe jak jest w MTU ?? Właśnie posłałem zapytanie do irmy MTU i czekam na odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyniek 3 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 na każde auto ubezpieczenie jest oddzielne. ewentualnie mogą ci dać 5% za kontynuacje ubezpieczenia. z tego co się orjentuję to wszystko zależy od ubezpieczalni. no i za jednorazowe opłacenie składki drugie 5% (przynajmniej ja tak miałem) i już w sumie mamy 10% Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 9 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 wszystko jest w OWU, różnie może być u różnych ubezpieczycieli. [br]Dopisany: 28 Maj 2007, 17:24 _________________________________________________szybko przejrzałem: http://www.mtu.pl/pliki/owu_moj_samochod.pdf i nie widzę nic.. według mnie każde auto będzie traktowane osobno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YATES 0 Posted May 29, 2007 Author Share Posted May 29, 2007 Niestety MTU napisało mi,że liczy zniżki na osobę,a nie na samochody więc mimo dwóch równolegle ubezpieczonych samochodów w czerwcu mogę liczyć na dodatkowe 10% zniżki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts