Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Podgrzewane lusterka - brak kabelków w kostce przyłączeniowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po stracie lewego lusterka pocieszało mnie to, że teraz kupie z podgrzewaczami bo kabelki są w lusterku przygotowane do połączenia....

Skompletowałem lusterko ale muszę jeszcze zaczekać na malowanie. Poszedłem więc bliżej się temu przyjrzeć jak to będzie podłączone...

1003492elipsy.jpg

Okazało się, że w lusterku kabelki są ale już w kostce, do której się lusterko podłacza (tej, która wyprowadza kabelki z samochodu) są tylko 3 kabelki - te do sterowania lusterkiem :mysli:

Pytanie: Czy "gra warta świeczki" z uruchomieniem podgrzewaczy? Trzeba by do tej kostki pociągnąć kabelki od włącznika ogrzewania tylnej szyby?

Te 2 czarne kabelki, zaznaczone na czerwono na fotce, są doskonałą imitacją :) - nie mam tam styków, są tam tylko "zaparkowane". Je trzeba podłączyć z tyłu szkła do styków?

Opublikowano

poszukaj tematy chyba "rezanie odgrzewanych lusterek" i tam znajdziesz wszystkie opcję i z fotoporady dowiesz sie wszystkiego.

Opublikowano

poszukaj tematy chyba "rezanie odgrzewanych lusterek" i tam znajdziesz wszystkie opcję i z fotoporady dowiesz sie wszystkiego.

Dzięki :cool1:

No faktycznie muszę przeczytać :szukaj: ....bo już widzę, że coś piszą :naughty:[br]Dopisany: 01 Styczeń 2010, 18:28_________________________________________________Oto odpowiedzi na moje pytania:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t105921.0.html;highlight=podgrzew

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_przerobienie_podgrzewania_lusterek_po_kluczyku_na_grzanie_po_tylnej_szybie-t56629.0.html

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_podgrzewane_lusterka_wersja_bez_instalacji-t102572.0.html

:embarrassed:

Opublikowano

Widze, że bardzo karny z Ciebie forumowicz :good:

Opublikowano

sołtys85, nie rozumiem...:) To dobrze czy źle??

Opublikowano

Bardzo dobrze bo znalazłeś interesujące Cię tematy a nie z uporem mianiaka żebrałes o podanie gotowych linków i nie pokusiłeś sie o założenie nowego tematu o tej samej treści. Tak trzymać.

Opublikowano

Bardzo dobrze bo znalazłeś interesujące Cię tematy a nie z uporem mianiaka żebrałes o podanie gotowych linków i nie pokusiłeś sie o założenie nowego tematu o tej samej treści. Tak trzymać.

Żeby nie wywalać tematu sam sobie odpowiedziałem.......dla potomnych zostanie :cool1:[br]Dopisany: 02 Styczeń 2010, 12:00_________________________________________________Kontynuując, pojawił się mały problem :mysli:

Po długiej walce udało mi się pociągnąć 2 kabelki od lewego lusterka do "rozdzielni" na dole przy pedałach i na razie tak zostało bo się zastanawiam..... Chciałem zrobić grzanie "po tylniej szybie" a zarazem przy wykorzystaniu bezpiecznika 09 - Spiegelheitzung. Prawe lusterko odkładamy "na potem"....

Ta niebieska kostka z białym grubym kablem jest zabezpieczona bezpiecznikiem tylniej szyby - tym 30A. I teraz nie bardzo rozumiem co dalej. Jak się wepnę w ten gruby biały kabel to zabezpieczenie będzie z bezpiecznika od tego gniazda czyli 30A. Jak pociągne jakoś do bezpiecznika 09 to wtedy będzie zabezpieczenie podwójne - tak mi się wydaje. Rozumiem, że drugi kabelek od lusterka podpiąć gdzieś do masy koło rozdzielni?

Rozjaśnijcie mi co dalej bo utknąłem :)

Opublikowano

kolego wszystko było w tych tematach, bo sam sie do tego zabieram, ale zimno póki co, ja też mam właśnie instalacje w lusterku a w furce nie :wink4:

Opublikowano

kolego wszystko było w tych tematach, bo sam sie do tego zabieram, ale zimno póki co, ja też mam właśnie instalacje w lusterku a w furce nie :wink4:

No tak wszystko jest ale mnie zastanawia taka rzecz:

Jak się wepne w ten gruby kabel z niebieskiej kostki to ogrzewanie lusterek jest już zabezpieczone bezpiecznikeim od tylniej szyby. Inaczej: włącznik tylniej szyby jest zabezpieczony bezpiecznikiem 30A.

A żeby skorzystać z bezpiecznika nr 9 to musiałbym grzanie lusterek włączać inym przyciskiem, który by był podłączony do bezpiecznika nr 9....

Opublikowano

możesz mędzy grubaskiem a lustrami sam dla siebie wstawić bezpiecznik ja tak mam 7,5 ampera na dwa lustra w bród wystarczy :good: :good:

Opublikowano

możesz mędzy grubaskiem a lustrami sam dla siebie wstawić bezpiecznik ja tak mam 7,5 ampera na dwa lustra w bród wystarczy :good: :good:

No właśnie coś podobnego chce chyba zrobić.... Tylko, że tym wstawionym bezpiecznikiem ma być bezpiecznik nr 09 - 10amper, który jest właśnie przeznaczony pod ogrzewanie lusterek.

rozmieszczeniebezpieczn.jpg

9 - Ogrzewanie lusterek

26 - Ogrzewanie tylniej szyby

Która wtyczka na dole jest związana z bezpiecznikiem 9 na górze?

I teraz bez śmiechu :) : od akumulatora prąd idzie najpierw do tych kostek i dalej przez bezpieczniki dalej? Czy na odwrót?

Opublikowano

ja bym stawiał ze z aku na bezpieczniki i dalej :decayed: ale moze sie myle musiał bym sprawdzic,

ta 9 mozesz wstawić bo teraz masz tam puste miejsce bezie w miare ori :wink4: