biahh11 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam mam pytanie odnośnie certyfikatu ITS. Musze zrobić taki certyfikat ponieważ dostałem ofertę pracy jeżdżąc cieżarówka i chce zrobić i nie wiem ile to kosztuje może ktoś wie? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Kierownik Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Kurs kwalifikacji wstępnej trwa 280 godzin i z tego powodu orientacyjny koszt to ok 6,5 - 7 tys zł !! zapraszam bardziej na fora poswiecone tej tematyce etransport lub wagaciezka
tomaszu Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja 2 lata temu robiłem certyfikat na krajowy przewóz rzeczy i kosztowało mnie to ok. 1000zł kurs + 800zł egzamin. Z czego kurs nie był obowiązkowy, ale jednak bez niego miałbym problemy. Właśnie już wtedy straszyli, że ma to dużo zdrożeć. W tej cenie można było też zrobić certyfikat międzynarodowy, ale zadania na egzaminie były dużo trudniejsze i nie chciałem ryzykować, bo gdybym to uwalił to przepadłaby mi też krajówka. biahh11, nie wiem czy wiesz, ale certyfikat można użyczać, więc dopóki nie masz swojego to możesz się z kimś dogadać. W Internecie jest sporo ogłoszeń. Ja też mogę użyczyć swojej krajówki.
wypsiu Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nie wiem jak to wygląda teraz w Polsce,ale było tak że taki certyfikat ITS musi posiadać firma która będzie cię zatrudniać,lub jeśli ty zakładasz firmę transportową i będziesz jeździł w celach zarobkowych,aby uzyskać licencję. A Jeśli jesteś tylko pracownikiem (kierowca) i będzie to transport międzynarodowy musisz posiadać świadectwo na przewóz rzeczy jak i kartę kierowcy koszt 6500-7500zł Kolega w swoim pytaniu mógłby troszkę się jaśniej określić. Jest różnice, certyfikat kompetencji zawodowych czy świadectwo na przewóz rzeczy krajówka czy międzynarodowe. Jeśli jesteś bezrobotnym możesz uzyskać na wszystkie te kursy dofinansowanie.
tomaszu Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 No właśnie, niech biahh odpowie, czy jest przewoźnikiem czy kierowcą.
biahh11 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam jestem kierowca i bede przewoził artykuly sporzywcze w niemczech.
Rekomendowane odpowiedzi