Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Dłuższe kręcenie rozrusznika (na zimnym)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. ;)

Sprawa jest następująca, gdy autko postoi w garażu dłużej to przy zimnym silniczku poprostu musze czasem dluzej przytrzymac go na rozruszniku...żeby nie telepał.

Dłużej to znaczy nie wiecej jak 2s.

Nie dzieje się to często ale jednak. Dodam że w porze wiosennej nie przypominam sobie o takich problemach. Jeśli chodzi o drugi rozruch to już jest wszystko ok, pali na dotyk.

W poniedzialek jade sprawdzić świeczki może też i one stoją za tym problemem.

Jeśli chodzi o Akumulator to napewno jest ok. Zresztą ładowanie wszystko sprawdzone u elektryka.

Miał ktoś z Was podobny problem ??

Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Świeczki, ewentualnie nieszczelność układu paliwowego.

Opublikowano

Aha no sprawdze w poniedzialek jakby jakas byla nie teges to odrazu wszystkie 4 zmienie.

Bo tak się zastanawialem w sumie obawialem czy to nie kompresja?? ;( ale z drugiej strony silniczek ma ducha, oleju nie bierze. Przebieg sprawdzony w tej chwili mam 168 tys

Opublikowano

Tak jak napisałem powyżej, osobiście stawiam na świeczki. Przynajmniej jedna nie grzeje i cylinder(cylindry) na zimno startuje stąd to telepanie po odpaleniu. Z remontem kapitalnym powstrzymaj się jeszcze :wink4:

Opublikowano

no dobra przyłóżmy ze to świeczka.....a czy nie powinna mi sygnalizować kontrolka o tym fakcie??

Opublikowano

W przypadku gdy spali się któraś ze świec kontrolka nie musi tego sygnalizować.

Opublikowano

chyba nie ma takiej kontrolki, najpierw świece, potem kąt, potem może powietrze w paliwie

Opublikowano

Aha no sprawdze w poniedzialek jakby jakas byla nie teges to odrazu wszystkie 4 zmienie.

Bo tak się zastanawialem w sumie obawialem czy to nie kompresja?? ;( ale z drugiej strony silniczek ma ducha, oleju nie bierze. Przebieg sprawdzony w tej chwili mam 168 tys

zmien swieczki :) u mnie taki objaw byl i teraz po klopocie :cool1: